välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar flygande insekter i Arizona

Postad av : Jeanette Morales

Oavsett om du är en lång tid bosatt i Arizona eller bara i området för ett besök, har du säkert märkt att Grand Canyon staten hamnar ett överflöd av flygande insekter. Brant höjdförändringar, en varm, subtropiskt klimat, och mötet i tempererade och tropiska djur kombineras för att göra Arizona en idealisk miljö för en mängd buggar. De flesta flygande insekter i Arizona är ofarliga, vissa är destruktiva på gröda, och några kan vara farligt för människor och djur, och kan leverera smärtsamma stick. Alla av dem kan vara intressant att titta på. Med vissa grundläggande observationsteknik, kan du vara på god väg att identifiera flygande insekter i Arizona, och besluta vilka buggar kan studeras på nära håll och som kräver ett respektfullt avstånd
1
Identifiera mal tobak sfinxen -. . Även kallad hök mal eller kolibri mal- -genom att leta efter en mal som tydligt påminner om en stor, grå-tan kolibri, en illusion som förstärks av The Moth tendens att sväva över favoritblommor-t. ex. petunia och nattljus-och smutta på nektar. Tobaken sphinx nattfjäril kan också ses flyga efter skymningen, då är det ofta dras till verandan ljus. Ett vingspann på nästan en halv fot är en annan indikation på att insekten kan vara en tobak sfinx fjäril
2
Skilj annan typ av kolibri fjäril -. . De vita fodrad sfinx-från sin nära släkting, tobak sfinxen nattfjäril, som letar efter en särskiljande vitt band på övre vingarna. Den vita-fodrade sfinx fjäril uppvisar också ett par ros-rosa fläckar på ryggen vingar och är brun eller ljusbrun där tobaken sfinxen är gråaktig. Den vita fodrade sfinx fjäril ses oftare under dagen än tobak sfinxen fjäril.
3.
Notera ljudet av surrande på varma sommaren, då åsynen av bee själv-färgen på mörk honung med genomskinliga vingar och svarta ringar som omger nedre delen av kroppen-att identifiera en europeisk Honey Bee. Honungsbin, vetenskapligt känd som Apis mellifera, inte utgör mycket av ett hot vid matning på nektar av blommor, men de är sociala bin som kommer att aggressivt och kollektivt försvara sina bikupa-att åstadkomma en mängd stick-om du får för nära. Om du ser en rak linje av honungsbin målmedvetet in och ut ur genom en öppning, det är en virtuell säkerhet att du är nära sin bikupa. Flytta lugnt i motsatt riktning.
4.
Identifiera manliga snickare biet genom sin blåaktiga vingar och svart och glänsande kropp, och lyssna till dess högt surr. Carpenter bin har en oroande vana att zooma mot människor och sedan svävar hotfullt på ansikte nivå, surrande högt. Lyckligtvis är det allt för ofarliga visar, inte bara snickare bin icke-socialt-vilket innebär att de inte kommer att försvara sitt bo-men hanen snickaren bina stingless. Den sällan sedd kvinnlig snickare biet kan sveda, men bara om provocerad. Om biet verkar som lever under takfoten på ett hus, detta gör det mer troligt att det är en snickare bi.
5.
Att erkänna ett papper geting, leta efter en smal- avsmalnande mot mitten, långvingade flygande insekt som är klarrött fram och svarta bak, med en starkt gul rand som delar de två områdena. Precis som snickare bin, getingar papper vilja bygga sina många encelliga, hålig bon under takfoten på hus. Observera papper getingar från ett säkert avstånd-som honungsbin, dessa getingar är sociala och kommer sting för att försvara sina bon
6
Identifiera en fjäril tiger swallowtail genom att leta efter en stor. . fjäril med starkt gula vingar som har svart tiger ränder och klassiska "svansar" på ryggen. Särskilja de pipevine swallowtail genom sin svarta och skimrande blå vinge färg. Dessa fjärilar är aktiva från vår till hösten i Arizona.
7.
Erkänn gröna Lacewing genom att leta efter en liten, ljus-grön insekt med genomskinliga, skimrande vingar. Om du precis har stört en lapp med högt gräs och ett moln av insekter fladdrade upp och bort, de är förmodligen Guldögonslända. Betrakta den tid på året-om det är mellan april och oktober, är det mer sannolikt att insekterna är Guldögonslända, detta är när de är som mest aktiva. Du kan även se dem på natten, fladdrande runt lampor.
8.
Använd dina öron för att identifiera en öken cikada, och följa dess vild, mekaniska klingande parning låt till grenarna i ett Mesquite träd. Leta efter en chunky, tjock arbetsföra bugg med genomskinliga, ådrad, mörk bruna vingar och en grönaktig kropp. Trots dess störande utseende, inte bita öknen cikada inte eller stick. Enligt Livets Träd webbprojekt webbplats är öken cikada den enda insekten i världen känner till svett, som hjälper den att upprätthålla cool kroppstemperatur i värmen.
9.
Identifiera den grå fågeln gräshoppor med att konstatera att den liknar en mycket stor, grayish-tan gräshoppa, och genom att lyssna till sin clacking, snappa vingar när den flyger. Grå fågel gräshoppor dras till ljus som lyser på natten, ofta samlas i parkeringsplatser.

tips och varningar


  • Om du vet att du är allergisk mot Bistick, se till att du alltid bära adrenalin autoinjektor din läkare föreskrivit.
    Previous:nothing
    Next:djur information om grävlingen
    
    Copyright © 2011 give2all.org