välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ett papper flottör

Postad av : Annika Hultén

Om en konkret båt kan flyta, så kan en boll av papper --- om det är tillräckligt stor och tillräckligt lätt. Detta var första visades i 212 f. Kr. av Arkimedes, som upptäckte att om ett föremål nedsänkt i vatten fördrivna en mängd vatten som vägde mer än själva objektet skulle föremålet flyter. Känd som "Arkimedes princip", denna ekvation gäller allt som flyter i vattnet --- från gummianka i ditt badkar till en supertanker på havet

Du behöver:.
Automotive klistra vax
Skala.
Måttband.
Räknare.


1.
Wax ytan av papperet med fordonsindustrin pasta vax för att säkerställa det kommer inte absorberar vatten. Om papperet tar upp vatten, är vikten på det vatten som tillsätts till vikten av bollen. Om papperet är vattentät, kommer ytan på bollen tränga undan vattnet --- flytta den ur vägen --- stället absorbera vatten. Försegla samtliga sömmar eller öppningar i bollen med vax.
2.
Väg papper bollen med en skala. Små papper kulor av ett par gram kan vägas på en köksvåg. Större kulor av några pounds att kräva en större skala, t. ex. en badrumsvåg.
3.
Mät diameter på bollen med måttband och dividera med 2 för att bestämma radie bollen. Multiplicera radie av sig själv tre gånger. Till exempel, om diametern på kulan är 10 inches, är radien 5 inches, 5 x 5 x 5 (eller 5 kubik)=125. Multiplicera detta med pi (3,142), resultatet är 392,699 inches kubik. Multiplicera detta med 1,333 (eller 4 /3). Svaret är 523,585 cubic inches, vilket motsvarar ungefär 1 /3 kubikfot (1 kubikfot=1. 728 cubic inches).
4.
Beräkna stark kraft bollen --- dess motstånd mot sjunka. En kubikfot färskt vatten väger 62. 4 pounds. Med hjälp av exempel från steg 3, är volymen av bollen 0,303 kubikfot och skall väga mindre än motsvarande mängd vatten flyta. Detta beräknas genom att multiplicera volymen på bollen som en del av en kubikfot (0,303) av 62,4, vilket motsvarar 18. 091 pounds. Om vikten av bollen är mindre än 18. 091 pounds, eller kan göras att väga mindre än att utan en förändring av dess volym, kommer den att flyta.

    
    Copyright © 2011 give2all.org