välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

solenergi resurser

Postad av : Camilla Näslund

Solenergi resurser är en del av lösningen på övergå till förnybara energislag. . Fossila bränslen utgör en säkerhetsrisk och en ekonomisk tidsinställd bomb. Solenergi resurser kommer i olika former, och en hel del forskning pågår på att göra dem mer robusta och lämpliga för långsiktig utveckling.

Kisel solceller

När de flesta människor tänker på solenergi resurser, deras första tanke är av solpaneler, antingen som taket anläggningar eller på framsidan av miniräknare. Solceller som energikälla är den minst effektiva formen av solenergi vi använder, men den ger energi i form av el, vilket är bekvämt, lätt att använda på plats och någorlunda transportabel genom standardiserade elnät.

Thin Film Solar celler

En av de största förändringarna i den solcellsel industrin är tunn film solceller som kan producera mindre effektiva (men flexibel) solceller för cirka 1 procent av kostnaden för konventionella solpaneler. Detta gör att solenergi generation i situationer vi kan knappt föreställa sig, liksom fönster blind solfångare. Ett exempel på ett fält vanligheten under tunn solcell revolution är tyg. Det finns redan ryggsäckar som har soldriven mobiltelefon laddare arbetade i dem, de är begränsade av den lilla storleken av solfångare. Om hela ryggsäcken var gjorda av en sol samla tyg, även om det skulle vara mindre effektiva per ytenhet, skulle det skapa ännu mer kraft från att ha ett större område utsätts för.

Solvärme

Solvärmesystem allt från passiva solsystem på hustaken för uppvärmning av bostäder under vintern för att utarbeta system för att värma varmvatten av solljus och använda den för hemmabruk ett senare tillfälle. I yttersta änden av solvärme spektrumet har vi soldrivna ångturbiner ute i öknen, en av de största av dessa är i Saudiarabien. Solvärmesystem är ungefär dubbelt så effektiva som idag sköts solceller (och ungefär tre till fyra gånger så effektiv som tunnfilms-solceller), men om du inte behöver den energi i form av ånga eller varmt vatten, solvärme inte är fruktansvärt bra. Inte heller är systemen som bärbara.

    Previous:nothing
    Next:uppgifter om djuret flodhäst
    
    Copyright © 2011 give2all.org