välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kemiska egenskaper natriumbikarbonat

Postad av : Jan-Olof Stoor

Natriumbikarbonat har många så många praktiska användningsområden som vi ofta förvara det i köket, den huvudsakliga ingrediensen i bakpulver är natriumbikarbonat. Ämnet förändras när den möter med flytande eller pulverformiga kemikalier och vatten. Dess används för att neutralisera smärtsamma magsyra och göra vår mat fluffigt. Kontroll av effekterna av dess kemiska reaktioner ökar våra liv med läckra bröd, läsk och bättre hälsa.

Skapar Fizz

En blandning av natriumbikarbonat och citronsyra skapar fizz i produkter. Med tillägg av vatten, producerar den kemiska reaktionen mellan bikarbonat och citronsyra en bubblig gasen koldioxid. Om detta inträffar i en filmburk, kommer den resulterande trycket av blandningen pop behållarens toppen. Så om du vill göra en liten raketuppskjutning-Försök med att använda natriumbikarbonat och citronsyra som energikälla. En blandning av natriumbikarbonat och vinäger kommer att ge liknande resultat.

Neutraliserar syror

När du bevittna den bubblande insatserna mellan bikarbonat och ätbara syror som ättika, du ser de kemikalier som neutraliserar varandra. Syran och natriumbikarbonat kombination gör en kolsyra som lätt faller sönder. Under denna process falla sönder i vatten, sker en neutraliserande reaktion. Som Loren Williams av Georgia Tech University säger: "Om du lägger till syra och bas tillsammans, ZAP! De båda försvinner. " I form av medicin, är natriumbikarbonat som hjälper dig att må bättre genom att neutralisera de smärtsamma effekterna av överdriven magsyra.

Svag bas

Natriumbikarbonat är en svag bas som lindrigt kommer jonisera vatten. Reaktioner mellan dess torr form och en grynig syra kommer inte att ske förrän ämnen möter vattnet. Det är därför blandning grädde av vinsten (en svag pudrig acid) och bakpulver (en svag pudrig bas) gör kex degen jäsa-degen vattenhalt orsakar utsläpp av koldioxid som blåses upp till en härligt fluffig konsistens.

    Previous:nothing
    Next:Hur får man en skunk ur en human fälla
    
    Copyright © 2011 give2all.org