välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

uppgifter om djuret flodhäst

Postad av : Valon Istrefi

Enligt African Wildlife Foundation, bara elefanten och den vita noshörningen är större landlevande djur än flodhästen. Namnet på denna varelse översätter från grekiska och betyder "flod häst. " Detta monikern är missvisande, eftersom flodhästen inte är relaterad till hästar, säger San Diego Zoo webbplats, flodhästen är en närmare kusin till djur som delfiner och till och med grisar. Flodhästen hör hemma i centrala delar av Afrika söder om Saharaöknen

Storlek

Barnet flodhäst blir 50 till 110 kg. när de föds, och hanarna kan växa till en massiv u00A3 9. 900. Honorna är mycket mindre, med en genomsnittlig vikt i intervallet på 3000 kg. Huden som en flodhäst kan upp 1,000 kg. bara av sig själv, vilket ger dig en idé hur tjock måste det vara. Flodhästen ligger cirka 5,2 meter hög på sina axlar, och den största exemplaren kan vara så lång som 11 meter. Flodhästen kan leva så länge som 45 år.

Diet

Hippos är växtätare, lever på en diet av vegetation. Flodhästen tillbringar dagens hetta i vattnet, avkylning och vänta tills kvällen timmar. När solen går, lämnar flodhästen floden eller sjön den lever i och går upp på land för att söka efter gräs. Ibland kräver detta en resa på många miles. Hippos kommer också att äta annat växtmaterial, såsom frukt. Flodhästen inte ned mycket energi under dagen, så den behöver bara äta cirka 1 procent av sin vikt i en natt, vilket i genomsnitt ut till ca 88 kg. av livsmedel.

Funktion

anpassningar av flodhästen för en vattenlevande liv bland annat att ha i öronen, näsborrar och ögon placerade på hjässan. Detta låter flodhästen mestadels under vatten och samtidigt ha förmåga att andas och skanna dess territorium. Membran skyddar ögonen när flodhästen går under vattnet, så att den ser, och näsborrar nära håll tätt, en flodhäst kan stanna under vattnet om det måste så länge som en halvtimme. Ändå flodhästen inte kan simma, eftersom det är så stor och tät. Flodhästen går faktiskt längs de djupare delarna av en vattenförekomst, skjuter ifrån i botten för att driva sig själv.

Enemies

Människan är det största hotet mot välfärden i flodhästar, skjuta dem för mat och för de stora elfenben som sticker upp från botten av varelsens käken. Barnet flodhäst hotas predation av Lions och från krokodiler, vilket gör det nödvändigt att hålla nära sin mamma för skydd. Man flodhästar har en tendens att attackera och döda baby flodhästar, men vanligtvis bara när de är i vattnet.

Varning

Angrepp av flodhästar på människor kan lätt vara dödlig, och flodhästen har rykte om sig att döda fler människor i Afrika än någon annan vilt djur. Detta kan eller inte kan vara sant, som en krokodil attack vanligtvis inte ger några kvar och kan ofta gå oupptäckta. Flodhästen attacker är oftast resultatet av människor skrämmande eller framkalla en flodhäst. The Wildlife Sydafrika hemsida påpekar att flodhästen aldrig kommer att äta en människa, men kan enkelt snedstreck någon med sina vassa framtand betar och trampa någon till döds.

    Previous:nothing
    Next:Definitionen av ö-hyllor
    
    Copyright © 2011 give2all.org