välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar gemensamma havtorn

Postad av : Stefan Svensson

Gemensam havtorn är en främmande invasiv buske eller litet träd som har sitt ursprung i Eurasien. Busken, kom till USA som en prydnadsdjur, har förmågan att tränga ut inhemska växter och är en släkting till inhemska havtorn arter som Carolina havtorn. Vanliga havtorn växer i många livsmiljöer, från skogar till prärier, i stora delar av norra grupp av stater i Amerika. Anläggningen klarar full sol eller skugga del och är en vanlig syn på sådana platser som övergivna gården fält, längs staketet rader och i hagar hela sitt sortiment.
1.
Leta efter en buske eller ett litet träd som faller inom höjden intervall på 10 till 25 fot. De gemensamma havtorn kan ha en stam diameter så mycket som 10 inches. Den gemensamma havtorn kan spridas i sitt övre grenarna ska vara så bred som 20 meter.
2.
Inspektera kvistar och grenar av gemensamma havtorn för kort, skarp, taggig törnen att bidra till att ge arten sitt namn. Dessa törnen kommer att vara på tips av kvistar, men en del finns också i gafflar som utvecklas mellan ett par grenar.
3.
Undersök bladen av gemensamma havtorn. Bladen ska vara oval och en glänsande mörk grönaktig nyans. Kanterna på havtorn lämnar besitter fina inskärningar. Ett av de bästa sätten att identifiera havtorn är positivt genom att noga inspektera venerna som finns på bladen. En central ven löper längs bladet, med mindre böjda ådror förgreningar det. Men venerna är alternativa, vilket innebär att i stället för ett par vener förgreningar i motsatt riktning från varandra längs HUVUDNERV av bladet, en enda ven viker av, sedan en annan över det och så vidare för längden av bladet .
4.
Studera blommor och frukten av gemensamma havtorn. Blommorna förekommer på både manliga och kvinnliga träd, men endast den kvinnliga buckthorns producera frukt. Blommorna växer i små grupper av 2 till 8 grön-gul blommor. Båda har 4 eller 5 kronblad. Frukten framträder i kluster av rundade grönaktiga bär. I slutet av sommaren, havtorn byta till lila-svart och är ungefär 1 /3 tum bred. Fåglar och smådjur äter dem.
5.
Observera att bladen på gemensamma havtorn kvar på trädet länge sedan den tid som de flesta andra träd har förlorat sitt bladverk. Dessutom bladen är bland de första att utveckla under de första veckorna av våren. Bladen blir speciella färger, helt enkelt byta till en mattare grön innan de slutligen faller.
6.
Observera barken av den gemensamma havtorn. Barken är gråaktig eller brun och kommer oftast innehålla en rad horisontella markeringar kallas lenticeller. Den äldre träd kommer att ha en mycket tuffare bark än de omogna exemplar kommer. Den inre barken har en mycket märkbar färg, som är gul-orange när du skrapa bort de yttre lagren.

    
    Copyright © 2011 give2all.org