välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

billiga AA-batterier kontra dyra batterier AA

Postad av : Annika Hultén

Disponibel litium AA-batterier är dyrare än vanliga alkaliska typer, men kostnaden är motiverad av bättre prestanda. För de tillfällen då batteriernas prestanda är avgörande, är litium värt de extra pengarna

Lifetime

Alkaliska batterier varar längre än de som använder äldre kol-zink-teknik, så de är fortfarande ett bra val för vanliga program. Lithiums dock klassade i tre till åtta gånger livet av lut, beroende på vilken enhet du använder dem.

Spänning

Några batteridrivna enheter, som ficklampor, är spänningskänsliga medan andra, som digitala kameror, är det inte. Laddningsbara AA-batteri formuleringar, som nickel-kadmium (NiCd) och nickel-metallhydrid (NiMH), ger en nominell 1,2 volt. Både alkaliska och litium AA-batterier 1,5 volt.

Vikt

Batteri vikt är normalt inte viktigt, men för vandring och vildmark applikationer, varje uns räknas. Litium AA-batterier väger ungefär en tredjedel mindre än alkaliska AA.

Kostnad

Under 2010 löper en fyra-pack AA premie alkaliska batterier om $ 5,50. En fyra-pack av litium AA kostar runt $ 9,00

Temperatur

Extrema temperaturer påverkar direkt batteri kemi, men litium hanterar värme och kyla bättre än de flesta. Vid-20C, de har nästan tre gånger så mycket energi av motsvarande alkalisk cell.

    Previous:nothing
    Next:typer av solfångare
    
    Copyright © 2011 give2all.org