välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av solfångare

Postad av : Camilla Näslund

Med all den uppmärksamhet som alternativa energikällor har garnering, har det skett en push för nya metoder att använda dessa naturresurser. Solenergi är en av de viktigaste typerna av förnybar energi som är fått uppmärksamhet, liksom de maskiner som fångar och överföra energi från solljuset till en generator som kallas solfångare.

plana

Den största delen av solfångare är en maskin som är känd som en platta solfångare. Generellt sett är en platt solfångare inget annat än en väderskyddat låda med en mörk samlare platta i botten och flera lager av genomskinligt material ovanpå det platta. Nedanför denna ruta driver ett rör som bär antingen vatten eller någon annan värmeledande vätska. De mörka samlare plattan absorberar värmen från solljuset och transfereringar som värme till vätskan i röret. Detta uppvärmda vätskan går sedan in i en värmeväxlare, som används för att skapa ånga för att driva en turbin som gör el.

Vakuumplaströr

Den andra typen av solfångare är känt som ett vakuumrör. Denna design är ganska enkel, omfattande två glasrör som är smält i mitten. Det finns en innerslang och ett ytterrör, och det inre röret är belagt med ett material som absorberar solenergin bra men också ger inte ut värme. Ungefär som plana plattor, är den värme som dessa rör samlas då övergår till en vätska, som sedan används för att producera el. Dessa evakuerade rör kan också delvis av metall under vissa omständigheter.

Koncentration Samlare

Koncentration solfångare används nästan uteslutande av kommersiella kraftproduktionssektorn anläggningar. Dessa samlare är stora och formade som paraboler. Den direkta solljuset träffar dessa stora skålar, och de reflekterar ljuset mot botten av parabeln, vilket är där det finns en vätska som absorberar värmen. Dessa samlare lita på direkt solljus, och de är oftast programmerade att anpassa sig så att de följer solens bana under dagen. De är också vanligtvis finns i ökenområden, där det finns massor av sol och riklig resurser.

    Previous:nothing
    Next:äventyr semestrar för 50 + singlar
    
    Copyright © 2011 give2all.org