välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaperna av bly legering

Postad av : Stefan Svensson

Bly har många egenskaper som gör den användbar metall för många situationer. . Några av dess egenskaper inkluderar smörjförmåga, densitet, formbarhet, elektrisk ström ledningsförmåga och flexibilitet. Bly är också en metall som är resistenta mot vittring eller korrosion, och det kan kombineras ganska lätt med andra metaller och element för att bilda en stark legering. Några av dessa legeringar omfattar bly-antimon legering, den bly-kalcium legering och bly, arsenik legering. När bly kombineras med dessa metaller är nya egenskaper bildas från hopkopplingen.

bly-antimon Alloy

Bly i sig inte är extremt stark. I kombination med små mängder av antimon, gör antimon legeringen hårt och hållbart. Oftast är bly-antimon legering som används i rör, batteri lagring galler och gjutgods.

Bly-kalcium-tennlegering

bly-kalcium legeringar har använts i många fall att ersätta traditionella bly-antimon legeringar. Under senare år har en annan metall, tenn, också lagts till denna legering. Tin har även kombinerat med bly för att göra en bly-tenn legering. Tillägget av tenn till kombinationen gör att dessa typer av legeringar som används i vissa situationer, särskilt i situationer där en lägre smältpunkt önskas. Tin, i kombination med bly eller bly-kalcium legering, bildar en ny legering som är mycket hållbara och minskar också smältpunkten för bly. Dessa legeringar normalt används för lödning, smältning och väta applikationer.

Bly-Arsenik Alloy

När många människor hör ordet arsenik, tror de automatiskt av gift. Däremot har arsenik många andra syften också. Till exempel kan arsenik kombinera med bly-antimonlegeringar att bilda en ny legering. Den arsenik som finns i den nya legeringen ändrar egenskaperna hos bly-antimon legering av orsakar bly-antimon legering att hårdna. Denna speciella typ av legering används främst för mantlar på kablarna.

    
    Copyright © 2011 give2all.org