välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelar och nackdelar med centraliserad solenergi

Postad av : Jonathan Nyberg

Centraliserad solenergi har kommit att bli en viktig källa för att få energi från solen. Den har fått sitt namn från det faktum att en centraliserad torn är installerad för att fånga solens strålar och sin energi. Detta omvandlas till användbara former på en stor eller liten skala, som krävs. Denna form av energi använder elektrolys och termo-kemiska cykler för att producera vätgas, värmekällan. Energi och värme som produceras beräknas eller mäts i en enhet som kallas en kilowattimme. Med hjälp av centraliserade solenergi, kan du få el eller soldriven värme i ditt hem eller swimmingpool. Men innan man beslutar att byta till centraliserad solenergi, förstå för-och nackdelar.

Långsiktiga kostnaden Advantage

När installationen är solkraft gratis, förnybar och nästan permanent. Installation initialt kan vara dyrt, eftersom enheten själv måste vara installerad (till exempel solceller eller centraliserad torn), och får den utrustning att omvandla den solenergi till energi också installeras. Beroende på storleken av den centraliserade sol-motor, kan installation kosta i tiotusentals dollar. Men med tiden bör energikostnader vara liten eller obefintlig när det väl är installerat. Detta bidrar till att utjämna den inledande kostnaden över tiden. Skattelättnader, och förmågan att sälja överskjutande solenergi produceras tillbaka till det lokala elbolaget, kan också bidra kompensera kostnaden för installationen.

Ren energi

Solenergi är den renaste och renaste formen av energi. Förutom att inte bidra till växthuseffekten, minskar solenergi faktiskt föroreningar i luften. Det är den enda kända källan till energi och kraft för att också minska utsläppen av växthusgaser och andra skadliga utsläpp.

Nackdelar

Det finns flera stora nackdelar med solenergi. För att göra solenergi arbeta på natten, har ett batteri backup-system som ska installeras. I vissa kalla länder och regioner kan solenergi inte utnyttjas fullt ut. Centraliserad solenergi anläggningar också kan bli verkningslösa när molnen rör sig över, blockera solen. Slutligen kan centraliserade solenergi vara irriterande långsam och ibland inkonsekvent att nå hem.

    
    Copyright © 2011 give2all.org