välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hobby ledde ljusledare

Postad av : Annika Hultén

LED står för Light Emitting Diode, en typ av motstånd som är gjord för att skapa våglängderna i längd när de utsätts för en viss elektrisk ström. På ett sätt är LED-lampor mycket begränsade-de kan oftast bara ge en begränsad våglängd av ljus, och de måste samlas för att ge tillräckligt med användbart ljus. Alternativt dock LED-lampor är mycket billiga och otroligt energieffektiv att använda för olika belysning behov

LED själva ljuset

Även LED-lampor av alla slag (utom för den avancerade typer, som bakgrundsbelysning som används i TV-skärmar) kan göras hemma med en liten elektrisk kunskap, kommer du inte kunna göra dioden själv. Dessa dioder är gjorda i fabriksinställningar och dopade med mycket speciella typer av partiklar för att ge dem deras belysning egenskaper. De flesta dioder producerar bara värme, och det tar en viss blandning av föreningar för att skapa en som visar ljus istället.

Vad du behöver göra är att välja LEDs du använder noggrant. Det finns många olika webbsidor där du kan köpa, på en relativt låg kostnad, olika typer av lysdioder. Generellt finns det en stor skillnad i kvalitet finns, med olika storlekar, ljusintensiteter och elektriska rating. Välj din lysdioder baserade på projekt som du arbetar. Ibland är lägre ljusintensitet för en mjukare glöd bättre än ljus som är för ljusa. Lysdioder kan bara producera en typ av färg också, så välj din dioder baserade på de färger som du behöver.

LED-komponenter

När du ansluter dina lysdioder i mönstret du vill ändra din design baserad på AC eller DC ström. Likström i sig kommer att förstöra LED med sina ständiga flöde av makt-lamporna inte har förmågan att begränsa sig. Lägg till ett motstånd eller liknande anordning för att reglera flödet av el. Drop spänning baseras på hur mycket du behöver ström hela din serie LED-lampor (Ohms lag hjälper). För växelström, prova att använda en likriktarbrygga och en kondensator för att korrigera hantera den nödvändiga spänningen.

Dessvärre kommer du inte att kunna dimma ditt lysdioder bara genom att minska spänningen, så du kommer förmodligen också att behöva köpa eller göra en puls system width modulation, som använder ett micro-controller för att växla spänning på och av. Om din lysdioderna inte har ljuset koncentration som du vill, kan du alltid försöka att använda en konvex lins för att fokusera dem, men många lysdioder kommer med olika spridning vinklar, så var uppmärksam på dessa kvaliteter samt när du köper dem.

    Previous:nothing
    Next:Hur man testar ett laddningsbart batteri
    
    Copyright © 2011 give2all.org