välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du skapar din egen myrkoloni

Postad av : Jan-Olof Stoor

Tänker tillbaka på när du var liten och din naturvetenskapliga undervisningen myrkoloni. Bygg din egen med dina barn som en rolig vetenskap övning. Ant kolonier är bra visuella studier med tunnlar och grottor. Rangordningen av drottningen, män och arbetstagare är mycket intressant att följa. Mammorna i familjen får en kick av det arrangemanget. Detta är mycket enkelt struktur för att bygga, kan du få mer formell med en hammare och spik, men detta blir bra

Du behöver:. .
2 glasskivor 12 från 18 inches
2 trä remsor 17 x 1 x u00BD inches.
2 trä remsor 1 x 1 x 12 inches.
Vadd.
Gamla vitt ark.
Mörkt papper.
Trädgård Spade.
Silvertejp.
Honung, socker vatten och liten svamp.


1.
Borra ett hål i toppen träbit (en av de 17 "pjäs), kommer detta att maten hålet och använd din tuss bomull boll som proppen. Vi kommer också att hålla detta trä lös så vi kan lägga till medlemmar i vår koloni.
2.
Nästa ta de två 12 inches bitar och rada upp dem med de 12 tum sidan av glas. Tale ditt band och band glaset till trä, trimma det fint. Gör det för båda sidorna av glas. Nu tar ner bit av trä, de andra 17 inches bit och tejpa fast den till botten. Lägg märke till glaset är en tum längre så du kan tejpa över glaset. Vi använder tejp snarare än naglar att få en komplett tätning. Plus roligare för barnen-alla barn älskar att bandet. Nu har du sålt ett glas box med en rörlig topp med hål i den.
3.
Nu bege dig ut till trädgården och hittar en myrstack. Sätt jord och myror på din gamla vita arket. Rota igenom lokalisera och drottningen (den stora!). När du har fått henne få några av arbetarna och hanarna (de minsta) och vi kommer att överföra dem i det nya hemmet vi gjort åt dem med smuts förstås.
4.
Täck glas med mörkt papper i minst 2 veckor så myrorna börja göra tunnlar och grottor för vår observation. De måste i mörker för detta.
5.
Placera små mängder honung, socker vatten och våt svamp på matjorden linjen. Håll jorden fuktig, aldrig torkade upp. Om två veckor samlas runt och presentera din myrkoloni!

Tips och varningar


  • Innan ditt rör upp myran's Nest vara bekant med utseendet på drottningen arbetstagare och män genom din encyklopedin
  • Se allt hänger tätt innan du lägger myror
  • Se till att alla myror i det nya hemmet
  • Titta där du går när du rör dem, vill du inte dem allover du
  • Glöm inte bomullstussar
  • integlömma att hålla kolonin fuktig
    Previous:nothing
    Next:olika sorters bröd mögel
    
    Copyright © 2011 give2all.org