välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

problem med lödning elektronik

Postad av : Stefan Svensson

Lödning elektroniska komponenter och tråd kräver färdigheter som endast kan utvecklas genom övning. Men belöningen av sådana kunskaper inkluderar starkare och snyggare elektroniska anslutningar som räcker för en livstid. Oavsett om du är remodeling en antik radio eller arbetar på din dator eller mobiltelefon, vissa löda problem uppstår ofta som du enkelt kan felsöka

Städning Problem

Löd inte fastnar smuts, fett eller korrosion. Rengöring äldre utrustning med lösningsmedel kan förstöra ledningarna isolering eller slutar och orsaka ytterligare skador. Nyare utrustning kan ha skyddande lack installerat för estetik eller skydd som du måste ta bort innan lödning. Välj noggrant lösningsmedel och testa dem på andra material innan de tillämpar dem på din apparat. Varje lödanslutning behov Flux applicerad i en eller annan form, men vissa flussmedel material kan orsaka korrosion eller äta bort på metaller och andra komponenter om den inte bort efter lödning.

Värme Problem

För låg på en temperatur kommer inte att smälta lodet, och för hög temperatur riskerar att bränna komponenter, smältande isolering på ledningar, eller orsakar oönskade lödningar "broar" som kan korta kablar till marker tillsammans. Olika lödpunkter har olika smälttemperaturer. Även när lödning vid rätt temperatur, kan du fortfarande orsaka skador genom att hålla strykjärnet på plats för länge. Rörliga komponenter innan lodet stelnar försvagar den gemensamma och kan orsaka buller på högre frekvens signaler eller orsaka att anslutningen till bryta med tryck eller vibrationer.

Storlek Problem

Äldre elektronik kan ha lödning anslutningar för stor för din moderna lödkolv. Du kan behöva en andra, äldre-stil järn för din antika arbete. Nyare elektronik kan kräva precision pincett bara att hålla komponenterna på plats, och ett förstoringsglas på ett stativ med ett ljus eller en guldsmedsaffär lupp bara för att se och identifiera de delar. Med små utrustning, du behöver en stadig hand bara att sätta komponenterna på plats och sedan löda dem utan att bränna eller skada andra komponenter med ditt strykjärn.

    
    Copyright © 2011 give2all.org