välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är etylbensen?

Postad av : Jeanette Morales

Etylbensen används främst för att framställa syntetiska polymerer och styren. C6H10 är den molekylära formeln för etylbensen. Andra namn på etylbensen omfattar EB, ethylbenzol, phenylethane och etylbensen. Etylbensen tillhör BTEX grupp av flyktiga organiska föreningar (VOC) som finns i petroleum kolväten

fysiska egenskaper

kokpunkten av etylbensen är 136,2 grader med en smältpunkt på 94. 97 grader. Det är en färglös vätska som luktar bensin.

Kemiska egenskaper

etylbensen är ett brännbart och brandfarlig vätska som flyter på vattnet och sprider brand. Det skapar ångor tyngre än luft är

Använder

etylbensen används i: bränslen, färger, insektsmedel, syntetiskt gummi, asfalt, nafta, cellulosaacetat och tobaksvaror. Det används i acetofenon, acetat, alfa-methylbenzyl alkohol, dietyl-bensen, etyl antrakinon och etylbensen.

Exponeringsrisker

etylbenzen irriterar ögon, näsa och hals och folk kan bli yr eller passerar ut från rök. Förlamning, får andningssvårigheter, leverskador och dödsfall på grund av exponering för mycket höga nivåer av etylbensen.

Miljöeffekter

etylbensen är giftigt för djur, fåglar, fiskar och vissa jordbruksgrödor. Giftiga effekter omfattar reproduktiva problem, förkortas livslängder och förändringar i beteende och utseende.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar volym med skal metod
    
    Copyright © 2011 give2all.org