välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skillnaden i manliga och kvinnliga eremitkräftor

Postad av : Ulf Friberg

Det är mycket svårt att se skillnad mellan manliga och kvinnliga eremitkräftor, eftersom skillnaderna är subtila. Men lilla fortplantningsorganen, främst på honor, kan identifieras för ett tränat öga, om du har ett kooperativ eremitkräfta

Du behöver:.
Ficklampa eller annan anordning för batterierna
. Batterier.

Gonopores

Gonopores är små genitala öppningar som finns på innersta delen av kvinnliga eremitkräfta vid foten av den 3: e par promenader ben. De ligger i nära anslutning till leden mellan Framkroppen och buken, och kräver krabban att komma mycket långt ut från sitt skal att se.

ben hår

Man eremitkräftor har små knippen av hår dölja små öppningar på 5: e benparet.

Pleopods

Pleopods är små borstiga bihang ligger på en kvinnlig buken som används för transport av ägg. Dessa är mycket svåra att lokalisera när krabba är inne i sitt skal.

Spermatophore

Länkade bakom håret tuvor på 5: e par ben på män är spermatophore, eller manliga könsorgan, som sätts in i kvinnliga gonopores. Det spermatophore finns inte om inte eremitkräfta är parning, annars förblir slutna vid foten av buken.

Undersöka

Vid prövningen eremitkräftor för kön aldrig med våld dra en krabba från det skal. En krabba kommer att slita sig i hälften innan reträtt från dess skal och måste hanteras med stor försiktighet.

    Previous:nothing
    Next:hur man hittar kraft spänning
    
    Copyright © 2011 give2all.org