välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger små elektromagnetiska generatorer

Postad av : Jonathan Nyberg

Du kan göra en enkel handvevade, växelström generator med magneter, tråd, spik och några papp. Grundval av en A /C generator är att skära de magnetiska fältlinjerna av magneter med spolar av en elektrisk krets. Detta ger en elektromotorisk kraft på elektronerna i kretsen, vilket framgår självständigt av brittisk vetenskapsman Michael Faraday och amerikanska Joseph Henry år 1831

Du behöver:.
Isolerad koppartråd
. Nail.
Kartong.
Glödlampa.
Små fyrkantiga magneter.
Eltejp.


1.
Vik en bit kartong över sig själv, gör en låda med två öppna ändar. Med andra ord göra fyra veck, för att skapa fyra ansikten i rät vinkel med varandra, med ett ansikte som består av två överlappande ändar. Den kortaste bredden av inneslutningen skulle vara lite bredare än dina magneter, eftersom du kommer att passa dem inne att vara handvevad.
2.
Tryck en spik genom båda sidor av centrum av kammaren två breda sidor.
3.
Stack lika många magneter på motsatta sidor av spiken i kartong inneslutningen. Wrap eltejp runt två travar av magneter och spik för stabilitet.
4.
Vira glest belagd tråd runt dussintals kartong inneslutningen gånger --- eller hundratals, om ledningen är tunn. Wrap i endast en riktning, så att induktion kommer att driva elektronerna i samma riktning. Lindningarna vara parallella och bör vara nära spik, för full effekt.
5.
Klipp kabeln och band isoleringen av de två ändarna av kabeln (med en sax kommer att göra ), och bifoga de kala ändarna till de två terminalerna i en glödlampa. Håll dem på plats med eltejp eftersom du behöver händerna fria för vev magneten.
6.
Spin spiken och titta på lampan tänds. Du har just skapat ett växelström av el, styckning magneterna "kraftlinjer genom att snurra genom spolar på tråd.

    Previous:nothing
    Next:hur rasen gräshoppor
    
    Copyright © 2011 give2all.org