välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tecken på kemisk förändring

Postad av : Stefan Svensson

Kemi är en vild och underbar vetenskap, där hopkok skapas och nya kemikalier föds. Huruvida en kemisk reaktion i ett laboratorium eller i köket, det tecken på att det hände finns alltid där.

Färgbyte

ibland, när två kemikalier reagerar, lösningen ändrar färg. En av de mest populära programmen av denna kemiska beteende är i brottsbekämpningen, som utredare och kemister använda färgförändringar i kemiska plats tester för att fastställa identitet potentiella olagliga substanser.

Off-Gasing

Om en gas produceras under en kemisk reaktion, kanske du märker en lukt eller rök klättra upp från provlösningen. "Exploratorium" beskriver ett experiment säkert att prova med barn under överinseende av en vuxen som illustrerar detta off-Gasing beteende kallas för "Bubble Bomb. " Du kan observera vad som händer när du lägger bakpulver för att späda ut vinäger i en förseglad plastpåse. Samma reaktion är känd i mitten vulkan skolans naturvetenskap demonstrationer, där samma ämnen kombineras med karamellfärg i en modell vulkan av lera. I detta fall kan gasen iakttas, eftersom det bubblar av "lava" som rinner ut i leran vulkanen.

Heat

När kemikalier reagerar, är energi frigörs. Normalt producerar denna energi värme, vilket gör det vad som kallas en exoterm reaktion. Om du någonsin har blandat två saker tillsammans i köket och märkte värme endast på grund av handlingen att blanda ämnen tillsammans, inträffade sedan en kemisk förändring. University of Florida kemi Outreach Program ger en säker exempel på denna reaktion för den genomsnittliga köket kemist experimentera med, med vatten, bakpulver, och kalciumklorid.

Cold

Inte varje reaktion kan illustreras av uttrycket av värme. Ibland, när en reaktion inträffar blir provlösningen faktiskt sval, som är känd som en endoterm reaktion. Ett exempel på en endoterm reaktion är också tillgänglig från University of Florida kemi Outreach Program Temperatur reaktioner experiment beskrivning. Det innebär reaktion bakpulver med kalciumcitrat.

Utfällning

Ibland kemister iaktta en kemisk förändring i en provlösning genom att titta för bildandet av en fällning, eller en solid grund när två vätskor läggs till varandra . Detta beror på en av produkterna av den kemiska reaktionen inte är lösligt i provlösningen.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar kartskalor
    
    Copyright © 2011 give2all.org