välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

elektroniska transformatorer förklaras

Postad av : Charlotte Wannberg

Vanligtvis använder en transformatorspolar av tråd virad runt en järnkärna att byta en spänning till en annan för någon av flera ansökningar. En elektronisk transformator lägger funktioner för vissa lågspännings applikationer förbättrar prestanda

elektronisk transformator Skillnad

En elektronisk transformator sänker första inspänningen. Men den innehåller också en växelriktare som ökar utfrekvensen-antalet gånger en sekund el förändringar riktningar -. Från 60 Hertz upp till frekvenser så hög som 50. 000 Hertz

Fördelar

Elektroniska transformatorer är mindre och lättare än konventionella transformatorer. De skingra också mindre värme och fungera mer effektivt.

Nackdelar

högre frekvens produktion av elektroniska transformatorer kräver större tråd för att köra den låga spänningen över långa avstånd. Också, på grund av de ytterligare komponenterna, de har fler sätt att misslyckas.

Använd

Den vanligaste användningen av en elektronisk transformator för lågvolts belysning med halogenlampor. Den ökade frekvensen gör att glödlampor att lysa ljust med mindre total energiförbrukning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org