välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konverterar jag ett flöde och tryck i ett rör till ett nytt flöde på ett annat tryck?

Postad av : P-O Lennartsson

Flödet är den hastighet med vilken en vätska går genom ett rör, trycket är mängden vätska i förhållande till rörets storlek. Det betyder att båda dessa påverkar varandra-högt tryck skapar ett högt flöde, och ett högt flöde skapar högt tryck. Ändra dina flöde och tryck kan vara antingen lätt eller svårt, beroende på hur dina rör arbete. Generellt är det dock lätt, eftersom rör ofta kommer med ventiler för att justera båda dessa saker

Pressure


1.
Justera trycket genom att ändra hur mycket vätska rinner tillbaka. Många rörsystem har ventiler särskilt utformade för detta, så, om så är fallet, vrider du bara på ventilen. Om detta inte är fallet, du kommer att behöva göra egna system.
2.
Kör en pipa av huvudledningen, vid en punkt förbi där vätskan kommer från. Om det är en enkel vattenslang, kan du köra precis det rätt av, som att förlora vatten är inte en stor sak. Om det är en mer värdefull vätska som bränsle, men ska du köra röret tillbaka till tanken att det kom från så att du inte förlorar någon eller förorena området.
3.
Bifoga en ventil på röret du kör av. Om du öppnar denna ventil, kommer vätskan att gå ner i röret och minska trycket i huvudledningen. Om du stänger det kommer vätska inte gå ner i röret och tryck till huvudledningen kommer att maximalt.

Flöde


1.
Anpassa ditt flöde sats genom att justera mängden vätska som går in i röret. Mer likvida gör större flöde.
2.
Justera flödeshastigheten genom att ändra tryckventil du använde ovan. Mindre tryck ger mindre vätska, igen, mindre flöde.
3.
Öka flödet genom att göra motsatsen till steg 1 och 2.

tips och varningar


  • Kom ihåg att du ofta behöver göra endast en av dessa -. ett nytt flöde skapar nya tryck, precis som nya tryck skapar nya flöde
    Previous:nothing
    Next:hur du återvinner brunt glas
    
    Copyright © 2011 give2all.org