välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger ruby pärlor

Postad av : Valon Istrefi

Ruby är ett programmeringsspråk som skapades av japanska datavetare Yukihiro Matsumoto. Ruby bibliotek distribueras med hjälp av ett centraliserat nätverk och paket format som kallas Gems. Varje pärla innehåller den kod som behövs för att lägga till en särskild funktion för att Ruby språket. Kan du skapa din egen Ruby Gems för att distribuera ditt Ruby programvara med hjälp av NewGem verktyget tillgängligt på RubyForge Gem biblioteket. Det är bekvämt nog, installeras med hjälp av Gem biblioteket chef som kommer med de flesta versioner av Ruby.
1
Skapa. . GemSpec fil. Det enklaste sättet att göra detta är med NewGem verktyget från RubyForge Gem biblioteket. För att aktivera den för användning på ditt system, skriv följande från en kommandorad, en text driven instrument för att kontrollera din dator:



pärla installera newgem



Om du använder en Linux Mac OS X-system, kan du behöva förordet detta med "sudo"-kommandot, vilket tvingar kommandot för att köra med full administratörsrättigheter, så att den modifiera systemet kataloger.
2.
Navigera till katalogen som innehåller Ruby källfilerna som du vill inkludera i Gem. Om till exempel källan filer i C \ myrubycode skriver följande:



cd C: \ myrubycode
3
.
Skriv följande för att skapa gemspec fil som beskriver de egenskaper på pärla:



newgem gemName



Byt ut "gemName" med det namn som du vill att din pärla ska ha.
4.
Öppna en textredigerare, till exempel Windows Notepad, och öppna gemspec fil som genereras. Fyll i alla detaljer som saknas, till exempel ditt eget namn, upphovsrätt och Gem beskrivning.

Tips och varningar


  • att nå kommandoraden på en Windows-dator, klicka på "Start", "Kör" och skriv "cmd". På en Mac-dator, klicka på "Spotlight"-knappen och skriv "Terminal. "
    Previous:nothing
    Next:Definition av vertikala klimat
    
    Copyright © 2011 give2all.org