välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera IBS till liter

Postad av : Valon Istrefi

Vätskor ibland mäts i pounds, lbs, i stället för liter. Pounds kan inte konverteras direkt till liter utan ytterligare information eftersom man är ett mått på vikt och den andra är ett mått på volym. Men om du känner till specifika vikt vätska samt dess vikt, eller massa, är det möjligt att konvertera från en mätning till en annan. Två enkla matematiska beräkningar krävs att fullfölja omvandlingen

Du behöver:.
Calculator


1
Fastställa specifik vikt av vätskan som konverteras. . . Rent vatten har ett värde av 1, fordon bensin är 0,737 och öl är 1,01.
2.
Konvertera värdet i pounds till ett värde i kg. Liter är metriska enheter; du behöver veta vikten som ett mått enhet också. Ett pund=0. 45359237 kg. Ange antalet pounds in räknaren och multiplicera det med 0,45359237.
3.
Dela massan i kg av den specifika vikten av vätskan. Svaret är volymen av vätska i liter.
4.
Kolla efter fel. Multiplicera ditt svar med specifika vikten av vätskan. Resultatet skall massan i kg. Om det inte fanns ett fel i dina beräkningar.

Tips och varningar


  • Om du är osäker på specifika vikt, använda en hydrometer.
  • Densitet är förhållandet mellan densiteten hos material till rent vatten. Det är beräknat på ett standardiserat temperatur och tryck.
  • volym av en vätska är relaterat till temperatur och lufttryck. Konvertera massa till volym och bortser från temperaturen och trycket kommer att ge en bra, men ungefärliga, värde.
    Previous:nothing
    Next:den bosniska dalen av pyramiderna
    
    Copyright ©2011