välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

T1-linje slinga tutorial

Postad av : Magnus Ekblad

Varje T1 terminalen sänder och tar emot en 1,544 megabit digital signal. Var och en av de bitar kan vara en binär "1" eller "0" i grunden utgör en kod som skulle svara 1. 544. 000 "ja eller nej" frågor varje sekund. Den exakta uppgifter om signalen har något samband med det verkliga provet på signalen. Därför kan du testa alla T1-terminal eller linje genom att loopa sända signalen tillbaka till mottagaren. Att felsöka ett system där två T1 enheter "prata" med varandra, bara förlänga loop tills du isolera problemet.

Du behöver:
Loopback Testsladd


1
rutt någon prioritet trafik över ett annat system eller meddela alla användare av systemen kommer det att vara nere. . . Loopback test störa end-to-end kontinuitet och avbryta trafikflödet.
2.
Göra en lokal loopback i vardera änden genom att ansluta överlämna till mottagaren med loopback sladden. Den goda slut bör klara alla sina larm och verkar fungera normalt. Den dåliga slut ska visa larm. Om båda ändarna tömma sina larm, är problemet i den anslutande medium, mer känd som den systemansvarige.
3.
Utöka slinga längs överföringssystem på sekventiell punkter, med början i ena änden. T1 färdas över kabel, mikrovågsugn radio, fiberoptik system eller en kombination av de tre. När du utför en slinga längs någon av detta system och terminalen verkar OK, är du ännu inte nått problemet. När du gör en loop som inte rensa larm, måste du isolerat till den sista etappen.
4.
Genomför en avlägsen slinga elektroniskt med regelbundna mellanrum utmed ditt system. Många T1 enheter har en inbyggd fjärrkontroll slinga som är inbyggd i varje etapp. Loop kabelsystem vid varje repeater längs linjen. Loop mikrovågsugn radio-och fiberoptiska system på ingång och utgång i varje steg av överföring. Återigen visar ännu en ögla larm på ursprung terminalen har du isolerat problemet.

Tips och varningar


  • T1 larm omfatta "signalförlust," vilket innebär att du inte får något, "Remote", vilket innebär den andra änden skickar men tar inte emot, eller "BER", en hög bit error rate, vilket innebär den binära digital sekvens av signalen störs bortom toleransnivåer.
  • T1 linjer kan bära kritisk information till företag och räddningstjänst. Inte stör en T1-linje för loopback test om du inte är positiva användarna kan motstå sin tjänst.
    Previous:nothing
    Next:hur man skapar en choropleth karta
    
    Copyright © 2011 give2all.org