välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man berättar skillnaden mellan de typer av blandningar

Postad av : P-O Lennartsson

Blandningar finns två eller flera ämnen som inte är kemiskt förenas i fast proportion med varandra. I huvudsak skulle ett element, eller rent ämne, som blandas med ett annat element utan en sammanslagning av molekyler av varandra vara en blandning. De flesta ämnen i världen är blandningar. Dock är begreppet "blandning" endast en bred term som används för att beskriva flera olika typer, och även berätta isär dem är enkelt, det finns särskilda kriterier för att identifiera varje typ

Du behöver:.
Dosmått.
Sugar.
Salt.
Karamellfärg.


1.
Reda på om blandningen har samma sammansättning och utseende hela tiden. Visuellt är detta enkelt-precis som du kan berätta att saltvatten ser likadan ut hela tiden, kan du berätta också att sand i vatten inte har ett enhetligt utseende. Du kan kemiskt testa din blandning genom att ta flera prov och bestämma förhållandet element. Om blandningen är väl blandad hela, det kallas en homogen, medan det är en heterogen blandning om man kan visa olika delar av det.
2.
Ta reda på om heterogen blandning är en suspension, eller om din homogen blandning är en kolloid. För heterogena blandningar, är en suspension där de större partiklarna i blandningen lösa ut av blandningen och bli mer synliga om blandningen är kvar. En kolloid är en homogen blandning som partiklar som är mellan storleken på partiklarna i suspensioner och lösningar. De flesta homogen består av partiklar som är storleken av atomer, partiklarna i kolloider är något större (men fortfarande osynliga för blotta ögat).
3.
Härled om din blandning är en lösning. Mest homogena blandningar lösningar, som består av två eller flera ämnen blandas i en enda fas.
4.
Reda på om din lösning är gjorda av metall eller vätskor. "Metaller" avses här vad som anses en metall på det periodiska systemet, medan "flytande" avser tillståndet för frågan om ett element. Om den nuvarande etappen av lösningen är en fast lösning, (i fast fas av materia) och den är gjord av två eller flera metaller, då det är känt som en legering. Om det är en flytande eller gasformiga lösning är det helt enkelt känd som en lösning.
5.
Mäta koncentrationen av lösningen. Det finns två typer av lösningar baserade på deras koncentration nivå-utspädda lösningar, eller försvagar och koncentrerade lösningar. Du kan göra en bedömning vad din lösning är baserad på hur mycket lösningens (det ämne som upplöst) upplöstes i lösningsmedlet (det ämne som gör upplösning). En koncentrerad lösning av saltvatten skulle ha kanske 10 gram salt som löst ämne upplöses i 500 ml vatten som lösningsmedel, om det som en späd skulle bara ha 5 gram salt upplöst i samma mängd vatten. Eftersom det är en kvalitativ mätning, finns det inga särskilda regler för att avgöra vad som är koncentrerad eller utspädd.

    
    Copyright © 2011 give2all.org