välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad som finns på vänster sida av kroppen i människans anatomi?

Postad av : Camilla Näslund

Även externt den mänskliga kroppen är symmetrisk, med höger och vänster sida av kroppen ser så lika att de kunde vara spegelbilder, på insidan av organisationen är helt annorlunda, med ben struktur och fördelning att kan ändra storlek och form parade organ . .

Du behöver:.
kalkylprogram

Heart

Den muskel som pumpar runt blodet i kroppen och håller oss vid liv ligger på vänster sida av kroppen . Detta gäller även fisk, valar, råttor och andra djur. Enligt Harvard forskare, är det våra gener som bestämmer om vilka sidor av våra kroppar det organ placeras.

Lung

Den vänstra lungan har att göra plats för hjärta och av detta skäl är mindre än dess motsvarighet på höger sida.

Mage

mage i huvudsak ligger på vänster sida av kroppen. Det är J-formad och är ansvarig för att bryta ner mat genom att kombinera det med enzymer som utsöndras av slemhinnan i magen.

Spleen

Mjälten är placerad mellan magen och diafragman, på vänster sida av kroppen. Det är formad som en knytnäve och dess viktigaste funktion är att rena blodet, bekämpa infektion och bli av med gamla röda blodkroppar.

Pankreas

bukspottkörteln är formad som en pistol och det mesta ligger på vänster hand sidan av kroppen med endast en liten del sträcker sig in till höger. Dess huvudsakliga funktion är att kontrollera blodsockret genom utsöndring av hormoner och enzymer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org