välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

självförsörjande bil naturvetenskapliga projekt

Postad av : Ulf Friberg

Du kan bygga en egen strömförsörjning projekt bil vetenskap med objekt som en mus fälla eller en ballong. Självgående bilar är ett exempel på fysik, som visar kinetisk energi. Barnen kan skapa dessa enkla men effektiva projekt med föremål i hemmet. Dessa projekt kan vara för vetenskap klass eller för skojs skull, för att tävla med dem eller för att se hur långt de kan gå.

Rubber Band Bil

Få ett ark papper, två bindemedel klipp, ett plaströr, två kvartal -tums kran brickor och ett gummiband. Grab två 8-tums långa dymlingar för axlar, två pennor och fyra gamla CD-skivor eller coasters dricka svartmålade för hjul.



Vik papper på mitten, öppna det igen och vik papper i en gång på varje sida mot mitten luckan. Vik så det är bildar en rektangel och sätta tejp runt varje sida för att hålla ihop. Skär ut en skåra i mitten av en lång änden av tjockt papper. Skåran ska vara 2 inches bred och 1 u00BD inches djupt. Skär halm till halv och skär ena halvan i en halv. Tejpa under bilen i vardera änden horisontellt och sätt in pluggarna genom strån som axlarna. Limma varje bricka mot varje hål av CD-skivor. Klistra slutet av dymlingar för brickorna och CD-skivor med varmt lim eller affisch kitt så att de alla är fastsatt och rör sig tillsammans som hjul. Limma fullstora pennor på varje sida av bilens tak på längden för att stärka fordonet. Klipp en liten pärm klipp på ena änden, och ta ut fliken bindemedlet klippet genom att trycka in båda ändar. Anslut ena änden av gummiband genom fliken och lägg ändarna tillbaka till pärm klippet. När skåran är i motsatt ände, klipp bindemedel klipp för utsatta axeln. Sätt den andra änden av gummibandet genom fliken i andra klippet. Vind upp hjulen och gummibandet genom att vrida på hjulen bakåt tillräckligt många gånger så att gummiband är tight. Låt det gå och titta på din bil ras som unwinds gummibandet.

Ballong-Powered Car

Ta del tejp, en ballong, sax, ett spelkort, två par hjul på axlar från en leksaksbil, en halm och en tumme please.



Vik kortet i tredjedelar. Peta hål genom varje sida av kortet för att sätta båda axlarna igenom och sätta tillbaka hjulen varje ände som en bil. Hjulen ska vara stora nog att kortet inte vidrör golvet. Skär halm i hälften och tejpa halvor bredvid varandra. Sätt de två strån i ballongen öppna och tejp slutet så att det blir lufttätt. Tejpa ballongen till slut sugrör. Skär ett fyrkantigt hål i mitten på toppen av bilen. Sätt in halm och ballongen genom hålet på längden på bilen så att ballongen sticker ut överst i bilen. Tejpa andra änden av strån under bilens tak så att stråna ändarna sticker ut för dig att blåsa upp ballongen. Blås upp ballongen och låta bilen gå.

Råttfällebil

Köp en råttfälla, fyra ögon krokar, sex ballonger, två pennor, två pop kan toppar eller brickor, lina och fyra gamla cd-skivor.



Ta ut bläckpatronerna i de boxar så pennan fall är tomma. Skär av toppen och botten av två ballonger till att sätta runt två av de skivor som kommer att bakhjulen, vilket kommer att ge dem lite dragkraft. Gör ett hål i mitten av en av pennor. Trä snöret genom toppen och ut slutet av en av pennor. Knyt en knut till slutet som kommer ut genom sidan av pennan. Lägg de två ögonen krokar på varje ände av den mus fälla, du kanske vill använda en borr så att du inte kommer att spricka råttfälla. Sätt pennan utan snöret genom ett av ögat krokar att använda en axel på framsidan av råttfällan där klaffen är.



Linda ballongen runt kanten på pennan. Skjut en av CD-skivor utan den trasiga ballongen på den, på toppen av ballongen och pennan så att det sitter tätt. Gör samma sak på andra sidan av pennan. Sätt pennan med snöre i den genom öglorna på baksidan av råttfälla. Knyt snöret till luckan i råttfälla som fäster när fällan är fjädrande. Wrap ballongerna runt kanten på pennan och placera en CD över varje sida, precis som de främre. Placera bilen på golvet och dra bakåt tills strängen drar och börjar fånga. Lyft locket och fortsätt att vrida tills fällan börjar ladda och det är drog hela vägen tillbaka. Ställ fällan enligt anvisningarna musen fällan på förpackningen. Peka på fällan utlöser och titta på bilen skjuta i höjden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org