välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar en choropleth karta

Postad av : Charlotte Wannberg

Choropleth kartor gälla färgkodning för att grafiskt förmedla information om ett geografiskt område. Regionen i den tematiska kartan är uppdelad i mindre områden, typiskt politiska gränser, såsom stater eller länder. Varje område är fylld med en färg eller mönster som betecknar värdet av vissa mått, t. ex. befolkningstäthet eller arbetslöshet. Färgkodningen innebär att tittarna snabbt att plocka ut mönster och extrem på kartan

Du behöver:.
Numeriska data för regionen att kartläggas.
Kartläggning eller ritning verktyg eller mjukvara.


1.
Förbered och normalisera de uppgifter som behövs. För att uppnå en rättvis jämförelse för varje område på kartan, bör återger information utan hänsyn till storleken på området eller befolkningen i stort som den innehåller. Till exempel, om du vill visa hur befolkade ett område är, befolkningstäthet (antal personer per kvadratkilometer) kan bättre förmedla denna information än befolkningen ensam.
2.
Skapa eller erhålla en tom bas karta. Denna karta ska visa region med de områden som beskrivits. Till exempel, om uppgifterna för township i ett län, redogjorde för grundkartan bör täcka länet med kåkstäderna. Om uppgifterna är för län i hela USA, kommer en grundkarta med den skisserade län med en tjockare eller färgad kontur runt varje stat hjälper publiken hitta specifika områden på kartan. Lägg minimala etiketter och ytterligare information som behövs för att hjälpa betraktaren att tolka kartan utan att göra kartan för rörigt. Till exempel märker varje område eller visa de platser där större punkter, till exempel städer.
3.
Ställ ett antal avdelningar för data lämpligt att uppgifterna, med lika intervall för varje division. Beroende på vilka data, kanske du vill välja en övre cutoff som du kommer att styckemalm allt ovan detta värde till en grupp. Till exempel, om du arbetar med inkomst per capita, kan en lämplig ordning vara att dela in data i $ 20. 000 gränser och dra alla värden som överskrider på $ 100,000 i en enda färg grupp.
4.

Välj en färg för varje del av uppgifterna. Vanligtvis choropleth kartorna är i huvudsak en jämförelse av "mer kontra mindre" eller "högre jämfört med lägre. " Graderad nyanser av samma färg (till exempel brun, röd och rosa), eller mellan två färger (mörkgrön, Kelly Green, lime grön och gul) kan illustrera denna typ av jämförelse väl. Den mörkaste färgen representerar vanligtvis de högsta värdena, den ljusaste färgen representerar den lägsta värdena. Varje färg ska vara tydlig och lätt att plocka ut på kartan.
5.
Color varje område på kartan för att matcha färgen tilldelats värdeintervallet matchande uppgiftens värde för detta område . Använda inkomst per capita exempel, ett område med en inkomst per capita av $ 37. 493 kommer att färgas med den färg som tilldelats "$ 20. 000 till $ 39. 999"-serien. Ett område med en inkomst per capita av $ 127. 586 kommer att färgas med den färg som tilldelats "över $ 100. 000"-serien.

    Previous:nothing
    Next:hur man ska förstå seriespädningar
    
    Copyright © 2011 give2all.org