välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka typer av sötvatten musslor i Tennessee?

Postad av : Stefan Svensson

Sötvatten musslor är mer känd som skaldjur, musslor, musslor och unionids. Enligt Tennessee Wildlife Resources Agency, mer än 130 arter av sötvatten musslor eller var kända för att leva i Tennessee. Mer än 300 registrerade arter fanns i USA på en gång. Musslor lever i en mängd olika vattenmiljöer, allt från små dammar och bäckar till de största sjöar och floder. Overharvesting och andra faktorer har befolkningen minskat. Tre arter är utdöda med många mussla sorter som hotas. Fyrtiotvå arter i Tennessee är den federala utrotningshotade listan.

Utrotningshotade arter

Musslor är tvåskaliga musslor som lever i floder. The Duck River är en livsmiljö för många arter av musslor. Pärlan foder i mörka skal pearlymussels är källan för pärlemor pärla. Tre arter hittades i Tennessee är riffleshell, tan, den monkeyface, Cumberland (pearlymussel) och wartyback, vit (pearlymussel). Dessa musslor kan hittas så långt norrut som Illinois och så långt söderut som Alabama. Alla tre av dessa arter är på federal hotade arter listan. Kommersiella efterfrågan på musslor ledde historiskt sett till utrotning och förlusten av många arter i Tennessee.

Zebra Musslor

Zebra musslor (Dreissena polymorpha Pallas, 1769) är kända för sina randiga skal som vanligtvis har mörka koncentriska ringar och är bleka nära gångjärnen. Zebra musslor är främmande i USA och hemma i Svarta havet, Kaspiska havet och Azovska sjön. Dessa invasiva musslor finns i Tennessee och andra delar av den amerikanska och tros ha införts till vattenvägar genom ett enda kommersiellt lastfartyg reser från Svarta havet. De invaderar rör vattenförsörjning och vattenkraft kraftverk, begränsar vattenflödet. De föröka sig och fäster sig på alla ytor. Zebra musslor invadera även brandskyddsutrustning och hem luftkonditioneringsapparater.

Kommersiellt Skördad Musslor

Av de 170 sötvatten musslorna finns i Tennessee, kan endast 10 arter som skördas kommersiellt. Strikt reglering av de arter och storlekar för avverkning är på plats i Tennessee vatten. De arter som är tillgängliga för avverkning anges i Tennessee Wildlife Resource Agency Mussel Rapportera som den rosa heelsplitter, tvättbräda, flod pigtoe, sjö pigtoe, mapleleaf, södra (snootnose) mapleleaf, tre ås, elefant öra, ebenholts och monkeyface. The US Fish and Wildlife Service anger att vissa monkeyface musslor på de hotade och utrotningshotade arter listan.

    Previous:nothing
    Next:Felsökning biodling
    
    Copyright © 2011 give2all.org