välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kontrollerar ammoniak nivåer i inomhus Kaniner

Postad av : Charlotte Wannberg

Ammoniak ånga uppbyggd är en av riskerna med inomhus Kaniner. Den starka lukten av ammoniak som skapas när kaniner kissar kan kväljande för människor och skadliga för kaniner. Det irriterar deras lungor och ger möjligheter för uppkomsten av luftvägsinfektioner, höga halter kan orsaka obotliga skador luftvägarna. Några förebyggande åtgärder kan spara dina kaniner från effekterna av ångorna

Du behöver:. .
Inomhus kanin område
Avtagbar kokkärl.
Smuts eller dagstidning.
Ventilationssystem.
Avfuktare.


1.
Installera en lämplig golvet. Betonggolv i kanin områden kan öka ammoniak nivåer, eftersom urin pooler på ytan. Avtagbar kastruller fyllda med ett absorberande material, såsom tidningar eller smuts, långsam urinen s utsläpp av ammoniak ångor och underlätta rengöring eftersom du kan kasta den smutsiga materialet och ersätta det med ett nytt lager.
2.

Upprätthåll god ventilation. Du kan använda luftflödet för att rensa ut ångor. Windows som är strategiskt placerade för att underlätta luftflödet över kaninen området kan bidra till att minska ammoniak koncentrationen. Om du fortfarande har en ammoniak problem, komplettera denna passiva strategi med aktiv ventilation, som en fläkt eller luftkonditionering. När beslut fattas om att placera ventilationssystem, kom ihåg att, medan ren ammoniak är ett lätt förening, ammoniak-ångor förgiftade som frigörs från kanin urin är tyngre än luft och tenderar att sjunka mot botten av rummet.
3.
luftfuktigheten i schack. En miljö som är för torr kan vara irriterande för kanin, men för mycket fukt drar ammoniak i luften snabbare. I fuktiga miljöer, kaniner har också ammoniak problem clearing från sina luftvägarna, så det kan dröja kvar och orsaka skada. Du kan använda avfuktare för att hantera fukthalten i luften. Om det visar sig alltför svårt att hantera, vara mer vaksam om ammoniaknivåer när vädret är fuktigt: rengör burar oftare och öka ventilationen.
4.
Undvik uppvärmning kaninen området överdrivet. Värm påskyndar nedbrytningen av urin, vilket bidrar till ammoniak ångor. Om miljön är för kall för kaniner utan uppvärmning, sedan ökar den andra förebyggande åtgärder när du använder uppvärmningssystemet.
5.
Clean kanin avfall ofta. Ta bort slaggprodukter innan de har tid att brytas ned och släpp ammoniak stoppar problem innan den startar. Den maximala tid mellan rengöring beror på faktorer som kaniner "kost, temperatur och luftfuktighet. Övervaka kaniner "miljö nära och rena sina burar innan ackumulerande ammoniak blir ett problem.

    
    Copyright © 2011 give2all.org