välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Felsökning biodling

Postad av : P-O Lennartsson

Tvärtemot vad många artiklar och publikationer, är framgångsrik biodling en komplex konst. Att handskas med riklig variabler som påverkar bin och sina bikupor är en svår uppgift för biodlare någon erfarenhet nivå. Friska, produktiva kolonierna kräver biodlare skickliga bedömning och tidig lösning av problem. Förebygga problem är lika viktigt att knoppa produktivitet lösa problem när de uppstår. Med saker som väder, regn och odlingsmöjligheter bortom mänsklig kontroll, måste biodlare stapla däck med förebyggande åtgärder och en hålla ögonen på bikupa hälsa.

Du behöver:
Bee kostym eller lång ärm skyddskläder
. Bee handskar.
Bee slöja (BEE motorhuv).
Smoker.
Smoker bränsle.
Tändstickor eller tändare.
Hive verktyg.
Bee borste.
Termometer.

Kontrollera Hive villkor


1.
Don skyddsutrustning, se till att du inte har lämnat några utsatta områden där bin kan komma in i dina kläder eller på huden. Ett bi kostym är perfekt, men en tung, löst sittande, långärmad tröja med långa byxor är ett bra substitut. Säkra shirttail inuti en ombonad linning eller bälte. Använd stora gummiband för att säkra handske muddar över ärm och manschetter strumpa upp över byxben. Kontrollera att biet slöjan halsen omfattar skjortkrage eller biodling passa krage så insekter kan inte komma in på ditt huvud och ansikte.
2.
Fyll rökare med bränsle och tänd på. Långsamt arbete bälgen tills den släpper ut full rökpuffar. Närma bikupa sakta, hålla ut i binas flygning linjer. Omge dig med en lätt beläggning av rök.
3.
Direkt röken i ingången från bikupor och ger flera puffar. Vänta en stund och röka igen, ställ sedan in rökaren inom räckhåll på ett stabilt underlag. Använd antingen slutet av avvecklingen verktyg för spaken upp ett hörn av bikupa locket. Klädseln kan vara fast med vax, så använder verktyget för att försiktigt bända och släpp den. Puff rök i öppningen.
4.
Ta av locket och dra upp enskilt prov ramar, kontroll av dem som du går. Fortsätt använda rökaren att lugna bin. Med biet borste, försiktigt bort bin från områden du vill inspektera. Leta efter någon insekt eller sjukdom områden och notera egenskaper för senare identifiering och behandling. Montera kupan.

Temperatur och Plats


1.
Mät temperaturen strax utanför kupan med en vanlig termometer väder om vädret är varmt. Värme är ett problem i södra klimat som bikupa: s kull bo behöver en temperatur på 95 grader Fahrenheit (35 grader) eller lägre. Temperaturer över som är oacceptabla för kolonin.
2.
Placera bikupor på en plats skyddad från heta sommarsolen. Även om bina använda avdunstning att kyla ruva boet genom att vatten inne och luftar sina vingar, gör höga externa värme och luftfuktighet kyla svårt. Undvik tung skugga, eftersom bin kan vara mer aggressiva i mörkare områden.
3.
Vinterförbereder bin för ditt klimat som rekommenderas av din län jordbruksfrågor kontor. Varierar kraftigt från klimatzon. I Florida är nässelfeber utfodras med socker och vatten blandningen från oktober till februari, om bikupa har lite honung lagras.
4.
Börja vinter koloni skydd tidigt i mycket kallt klimat. På platser som Colorado, är bin vinterbonade början senast Halloween. A-socker hopkok som heter "bikupa godis," bikupa utrymme övergångsrör, minskat bikupa öppningar och isolering används för att stödja de bikupor och bevara värdefulla värme och energi inom kolonin. Kontrollera kolonier mycket kortfattat i kallt väder, precis tillräckligt för att se att de är okej och undvika nedkylning bikupa.

Tips och varningar


  • Använd ljusa kläder.
  • Arbeta inte med bin i skymningen när de flesta har återvänt till kupan. Arbetet under fullt dagsljus timmar när kupan befolkningen är som lägst.
  • Upprepad Bistick orsaka allvarliga, möjligen livshotande allergiska reaktioner hos vissa personer. Fråga din läkare om en nödsituation Epi-Pen (epinefrin) och instruktioner om hur man använder det. Håll den med dig när du arbetar med bin.
    Previous:nothing
    Next:kemiska reaktioner som bryts rock
    
    Copyright © 2011 give2all.org