välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar avståndet mellan två objekt

Postad av : Valon Istrefi

Det enklaste sättet att beräkna avståndet mellan två objekt är att mäta det direkt. Detta är emellertid inte alltid möjligt, t. ex. med avlägsna, svårtillgängliga objekt. Kanske du är vandring och vill veta avståndet över en flod eller ravin. En enkel teknik som kallas triangulering kan du beräkna avståndet utan att någonsin sätta foten i floden

Du behöver:. .
Kompass
Trigonometriska miniräknare.


1.
Vrid ratten på din kompass så att det markerar 90 grader längs de viktigaste pilen på kompassen. Stående av första objektet, punkt ratten pilen till den andra, avlägsna föremålet. De viktigaste pilen på kompassen bör nu att peka ut åt vänster, exakt vinkelrätt mot det avlägsna föremålet.



Välj en tillgänglig landmärke längs den riktning kompassen pekar. Detta kan vara ett träd, sten eller vad som helst, men dess avstånd bör vara en rimlig del av den beräknade avståndet till avlägsna objekt att säkerställa noggrannheten.
2.
Gå rakt mot landmärke du valde när du stimulering av eller mäta avståndet från startpunkten.
3.
Point de viktigaste kompasspilen mot din utgångspunkt och vrid på ratten tills de punkter ratten pilen till avlägsna föremålet. Läs ringa grad präglats av de viktigaste kompasspilen
4
Beräkna avståndet med hjälp av trigonometriska formeln:. .



Solbränna [vinkel]=motsatsen /angränsande



som förvandlar till:



motsatta=tan [vinkel] x angränsande



Om "tan" är en trigonometriska funktion "] vinkel]: den utsträckning du just läst," motsatta "är det avstånd du vill beräkna, och "närliggande" är den sträcka man bara tempo av. Som ett exempel, låt oss säga att du gick 50 meter från startpunkten till landmärket och mätt en vinkel på 80 grader mellan utgångspunkten och det avlägsna föremålet:



motsatt=tan [80 grader] x 50 meter

motsatta=5,67 x 50 meter

motsatta=284 meter



Därför vet du att det är 284 meter mellan två objekt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org