välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en klippa vinkel i klippning?

Postad av : Annika Hultén

Skeva vinkel är tydlig i alla klippning miljön från att klippa papper med ett par barns sax på skjuvning tunga lager järnstång med en hydraulisk sax tryck men det är typiskt en angelägenhet för maskinarbetare och maskiningenjörer

Definition

Enligt The Free Dictionary är skjuvning vinkel definieras som "Vinkeln från skjuvplanet med arbetsytan. " Det enklaste sättet att visualisera skjuvning vinkel är på ett skrivbord pappersskärare. Arbetsytan är bordet och eftersom klippning baren sänks mot papperet, är den skjuvning vinkel förändras koncentrera kraft hela baren på en liten punkt.

Överväganden

Teknik och maskinarbetare handlar om en mängd olika faktorer när de anser skjuvning vinkel. De vill den snabbaste skärning med minsta kraft, minst energitillförsel och den minsta deformation av material som ska sågas. Studier har gjorts att förutsäga dessa variabler med hjälp av formler för att uppnå optimala resultat.

Förutsägelser

ME Merchant var en av de första att analysera teorin bakom skjuvning vinkel och så modern beräkningar av shear vinkel kallas ofta den "Merchant modell. "Denna modell är baserad på vetenskapliga formler med kunskap om materialet beteende material deformation, skärning riktning tvångsmata riktning och verktyg chip friktionskoefficient att förutsäga skärkrafter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org