välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är innerörat huvudsakligen används för?

Postad av : Valon Istrefi

Innerörat spelar en avgörande roll i förhandlingen, omvandla den mekaniska rörelser mellanörat ben till elektriska signaler transporteras till hjärnan. Innerörat spelar också en sekundär roll i kontrollen av balansen

innerörat Struktur

Den dominerande struktur i innerörat är snäckan. Som liknar en snigel skal i utseende och varifrån det fått sitt namn innehåller hörselsnäckan vätskefyllda kanaler, hår, och hinnor varje arbetsdag att dekonstruera och överföra vätskan pulser som följer ljud. Strukturen för det inre och mellanörat låta ljud som ska förstärkas, och hörselskador från höga ljud ofta förekommer i denna region i örat.

Omvandling av ljudenergin

Ljudvågor slående trumhinnan ("trumhinnan ") i slutet av hörselgången i ytterörat flytta en rad ben i mellanörat. Det sista av dessa ben, stapes, ansluter till snäckan i innerörat. Rörelser av stapes orsakar tryck förändringar inuti vätskefyllda kammare och membranen i snäckan. Dessa tryckförändringar stimulerar hårcellerna som eld nervsignaler transporteras till hjärnan.

Balance

Fristående från den auditiva delen av innerörat, det båggångarna i innerörat är vätskefyllda kanaler innehåller hårceller som detekterar Transport av vätska och kalciumkarbonat kristaller som svar på allvar och acceleration.

    Previous:nothing
    Next:vad är syftet med soldrivna busskurer?
    
    Copyright © 2011 give2all.org