välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad var dephlogisticated luft?

Postad av : Stefan Svensson

Dephlogisticated Luften var luft som stöds förbränning och andning. Idag kan vi likställer dephlogisticated luft som syre, men i den 17: e och 18-talen, var förbränning förstås i termer av flogiston

flogiston

Även om processen av förbränning var spekulerat i av filosofer som Aristoteles, lilla förstod. I mitten av 17th century, föreslog tidigt kemister förekomsten av ett ämne som gör att material som ska brännas. Eftersom ämnet brann, detta ämne --- kallade "flogiston" --- släpptes, avslöjar en väsentlig sanna identitet, den så kallade Calx.

Phlogisticated Air

Enligt idén om flogiston, som flogiston trädde luften, blev ämnet dephlogisticated (den flogiston togs bort) medan luften blev phlogisticated (mättad med flogiston). Phlogisticated luften inte längre kunde stödja förbränning eller djurliv.

Joseph Priestley

År 1774 utförs Joseph Priestly en serie försök med möss, förbränning och oxiderade metaller i vilka luft kan vara phlogisticated och sedan dephlogisticated. Han fann att hans dephlogisticated luften var bättre kunna stödja liv och förbränning än vanlig luft.

Antoine Lavosier

bygger på forskning av Priestly och andra kemister, identifierade franska kemisten Antoine Lavosier den dephlogisticated luft som syre, så småningom motbevisa flogiston teori. Lavosier hävdade att när ett ämne förbränns, kombinerade det med syre från luften stället för att släppa det mystiska, hypotetiska ämne flogiston.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör sterilt vatten
    
    Copyright © 2011 give2all.org