välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad avgör om ett material absorberar röntgenstrålar?

Postad av : Jonathan Nyberg

Även om de flesta material kan absorbera en viss mängd röntgenstrålning, avgör materialets densitet mängden av elektromagnetisk strålning absorberas

Genomsnittlig röntgenvåglängder

Våglängden på en X-ray är mycket mindre än synligt ljus. Den genomsnittliga röntgen våglängd är cirka en miljondels centimeter. Som jämförelse är den genomsnittliga våglängden för radiovågor ca 1,5 km eller 1 mil, och för synligt ljus, är våglängden en tusendels centimeter=10 ^-3cm.

våglängd och frekvens

För att bestämma frekvensen för en elektromagnetisk våg, måste du ta Waves hastighet och dividera med dess våglängd. Enligt Hyperphysics: elektromagnetiska spektrumet webbsida, är den genomsnittliga frekvensen av en X-ray ca 3 x 10 ^ 16 Hertz i grundpotensform. Plancks lag anges frekvens är proportionell mot energi, och därför desto högre frekvens, desto högre energi av elektromagnetisk våg

elektromagnetiska frekvens och täthet Material

En materialets täthet anger hur mycket massa materialet har i ett. viss volym. Ju tätare material desto större antalet atomer som kan interagera med elektromagnetisk strålning. Ibland, som med X-strålar, de energier är för höga för atomerna att absorbera, utan en reaktion, såsom atom förlorar en elektron eller partiell absorption.

Material som blockerar röntgen

Ju högre ett material täthet, desto mindre chans X-ray kommer att absorberas av materialet. Enligt SIMetric lista över densiteter för material, har rullat leda en densitet på 11. 389 kg per kubikmeter jämfört med krossade järnmalm densitet av 2. 100 till 2. 900 kg per kubikmeter. Den högre densitet av bly är orsaken blyförkläden används ofta för att blockera röntgenstrålar från att tränga in en patient under vissa sjukhus förfaranden.

    Previous:nothing
    Next:vindkraftverk specifikationer
    
    Copyright © 2011 give2all.org