välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

anläggningar i berget istäcket Biome

Postad av : Camilla Näslund

biom är olika regioner av jorden som delar ett liknande klimat, liksom liknande växt-och djurliv. Växter som odlas i Mountain-eller Alpine-biomen tenderar att vara små och lummiga. Mossor och lavar är vanligt förekommande där. Ingen högre nivå växter lever i Ice Cap Biome, men i vissa områden, växer alger i snön, vilket ger en rosa färg.

Alpine Phacelia

Alpine Phacelia växer på stenig, öppna platser i nästan alla berg i världen. Anläggningen växer till en höjd mellan 1 och 2 meter med 10 till 100 klockformade eller skålformade blommor som ligger runt upp på stammen. Bladen är täckt med silkeslen hår och blommorna är blå, violett eller vit till färgen.

Bear Grass

Även Bear gräs ser ut som ett gräs, det är en medlem av liljefamiljen. Bladen är olivfärgad med tand-form marginaler. Plantorna växer nästan 3 meter hög. Blommorna växer på stjälkar som kan uppgå till 6 meter. De är krämig vit och formad som tefat. Bear gräset växer i öppna skogar och ängar vid låga alpina höjder.

Fjällglim

fjällglim kan hittas i de lägre och högre regionerna i alpina biomen. Anläggningen kramar marken och har små blad och en mounded form för att skydda den från vinden. Blommorna är små och rosa. Det kan hittas i Klippiga bergen och i Alperna i Schweiz.

Pygmy Bitterroot Pygmy Bitterroot finns bara i bergen i västra Nordamerika. Det är en lågväxande växt (4 till 6 inches) och sprider ca 8 inches bred. Bladen är långa och tunna och blomman är liten. Även om det ser rosa, blomman vit med mörkrosa nerver som löper genom kronbladen.

Wild Potatis Den vilda potatis finns i den alpina biomen i bergskedjan Anderna. Väderförhållandena är svåra med kraftiga snöfall, hård vind, extrema temperaturer. Detta tvingar potatisplantor växa nära marken. Kort hår på bladen hämta vatten från molnen och isolera löv mot frost. Vilda potatis är en utrotningshotad art.

Lavar

Tre huvudtyper av lavar, som är ett symbiotiskt sammanslutning av alger och svampar, kan hittas i Antarktis, som är en del av Ice Cap biomen. Crustose lavar bildar en tunn skorpa på det objekt de odlas på. Foliose lavar form bladlika flikar, och fruticose lavar uppvisar buskliknande kvaliteter. Lavar har speciella anpassningar som tillåter dem att leva i Ice Cap. De kan fotosyntes även när temperaturen är minus-20 grader Celsius. De kan överleva långa perioder av torka utan aktiva, och de kan växa under snön. Många lavar kan även absorbera vattenånga från snö och is.

    Previous:nothing
    Next:öknar i de västliga staterna
    
    Copyright © 2011 give2all.org