välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

HPLC analysmetoder

Postad av : P-O Lennartsson

HPLC-kromatografi (HPLC) innebär en process att separera lösta föreningar i en lösning. Innehåll sätt att analysera resultaten av den process, som innefattar en kolumn med en injektor och pump för att lösningen att flytta genom kolonnen. Olika metoder finns för att analysera resultaten, beroende på detektorn används i analysen.

Ultraviolett Detection

En metod innebär att man använder ultraviolett ljus för att upptäcka och analysera den upplösta föreningar i lösningen. Ultraviolett ljus, osedd av det mänskliga ögat, yttrar sig i olika våglängder. Denna upptäckt Metoden utnyttjar en fast våglängd vid 254 nanometer (nm), standarden mätning av våglängder och även använder variabel våglängder. UV-ljuset går genom en anordning för att göra ljuset synligt för identifiering.

Fluorescens

Enligt en artikel i National Institutes of Health, var denna metod framgångsrikt på att identifiera l-aspargin utarmning hos barn som får behandling för leukemi. Grunden för metoden är att skapa ljus, eller fluorescens, med hjälp av ultraviolett ljus på de identifierade ämnet.

Brytningsindex

Brytningsindex inkluderar mätning av bockning av en ljusstråle när de passerar genom ett medium . Det ändras när våglängden av ljuset förändras. Brytningsindex är kända för vissa våglängder av ljus i förhållande till medier. Kunskapen om dessa index ger denna metod för att identifiera ämnen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org