välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur vet jag en ledande hjul vikt från en som inte är leda?

Postad av : Camilla Näslund

Forskare skilja mellan sammansättningen av två liknande letar objekt, såsom hjul vikter, genom att beräkna och jämföra deras densiteter. Densitet mäter hur kompakt atomerna som bygger upp materialet komprimeras. Specifikt lika densitet massa hjulet vikt dividerad med dess volym. Massa kan lätt mätas med en skala, men volymen är knepigare, eftersom hjulet vikten har en oregelbunden form. Ett begrepp först upptäcktes av den grekiska Archimedes säger att ett objekt helt nedsänkt i vatten gör att vattennivån att stiga ett belopp som motsvarar objektets volym.

Du behöver:
Skala
. Ml graderad bägare.
Räknare.


1.
Placera hjulet vikt under fråga på en skala för att bestämma dess massa i gram. Till exempel säger att massa är 50 gram.
2.
Fyll en graderad bägare med vatten och sedan notera vattennivån i milliliter. Detta omfattar den initiala behandlingen vattennivån. Som en illustration, säga att du får en första läsning vattennivån på 40 milliliter.
3.
Släpp hjulvikt i bägaren och notera hur mycket den nya vattennivån läsning i milliliter. Detta är den sista vattennivån läsning. För detta steg att du har en läsning av 46,5 ml.
4.
Beräkna volymen av hjulet vikt i kubikcentimeter genom att subtrahera den slutliga vattennivån från den ursprungliga vattennivån. Observera att en milliliter motsvarar en kubikcentimeter. Utföra denna åtgärd ger 46,5 kubikcentimeter minus 40 kubikcentimeter motsvarar en volym på 6,5 kubikcentimeter.
5.
Dela massan med volymen för att få densiteten i hjulet vikt i gram per kubikcentimeter. Jämför resultatet till den verkliga tätheten av bly, vilket är 11,3 gram per kubikcentimeter. Om svaret inte ligger inom plus eller minus 0,5 av den verkliga tätheten är bly hjulet vikt. Slutföra du t. ex. har 50 gram dividerat med 6,5 kubikcentimeter som leder till en densitet på 7,7 gram per kubikcentimeter. Slutsatsen för provet övning skulle vara att hjulet vikten består av järn och inte leda.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar densitet av deplacement
    
    Copyright © 2011 give2all.org