välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

insekter som transporterar pollen från en anläggning till en annan

Postad av : Stefan Svensson

Växter förökar sig genom att sprida pollen, som är den botaniska motsvarande av spermier, att den kvinnliga strukturer i andra växter. . Eftersom växterna inte kan röra sig på egen hand, de behöver hjälp för att sprida sitt genetiska material i stor utsträckning tillräckligt för att nå andra växter och befrukta sina fröämnen, anläggningen motsvarande ägg. Det finns många olika arter av insekter som hjälper växterna att göra detta. Många arter av växter, både blommor och viktiga livsmedelsgrödor, kunde inte överleva alls om inte för hjälp av insekter i pollinering.

Bees

Den mest erkända växt-pollinerar insekt är biet. Vissa arter av bin, precis som med biet, pollinerar blommor. Varje dag en enda honungsbilarver kan besöka upp till flera tusen blommor, bär pollen mellan dem. De är sociala bin som häckar i kuporna. De flesta av deras pollinering inom 100 meter från deras bikupa. Andra bee arter pollinera andra växter. Den squash bee specialiserad på squash som pumpor. Squash bin är sociala insekter och interagera lite, även om de kommer att bo tillsammans under jord.

Sawflies

Vissa arter av sawfly foder på pollen, nektar och blad av blommor. Under utfodring, de bär pollen från en blomma till en annan. Andra sawflies livnär sig på insekter som besöker blommor. Medan stalking sitt byte, spred de också pollen. Vissa sawfly larver växer i växter. När de vuxna besöker dessa anläggningar, spred de ut växternas pollen.

Getingar

Sphecidae och Vespidae, två stora familjer av getingar, foder på nektar och pollen av vissa blommor. De lager även dessa ämnen i sina bon för senare utfodring. Samtidigt samla nektar och pollen, överföring de pollen från en blomma till en annan, vilket gödslar växter och säkerställa deras fortplantning.

Skalbaggar

Skalbaggar är den mest talrika typen av pollinerande i världen, men mindre effektivt än insekter som honungsbin. Skalbaggar pollinerar 88 procent av alla blommande växter, enligt US Forest Service. De lever på nektar, pollen och växt blad. De finner sin väg till blommor med kryddig eller söt lukt, även om de är kapabla att känna igen färger.

fjärilar

Fjärilar foder ibland på blomma nektar när vuxna. Men de har också många andra källor av mat, även andra insekter som bladlöss. På grund av deras olika utfodring beteenden, de är bara intermittent pollinerare. Mal också hjälpa till med pollinerande, också ibland och oftast på natten.

Myror

Det finns ett tjugotal olika arter av myror i hela världen som deltar i anläggningen pollinering. Myror resa mycket samtidigt som de söker mat och reser ofta mellan en växt och en annan, sprider pollen när de rör sig. (Se referenser 4)

    
    Copyright © 2011 give2all.org