välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de tre grundläggande stegen i fotosyntesen?

Postad av : Charlotte Wannberg

Fotosyntesen beskriver processen att ta ljusenergi och omvandla den till andra ämnen. . Genom fotosyntesen, växter skapa socker och andra organiska föreningar. För fotosyntes att inträffa, växter kräver ljus, koldioxid och vatten. Syre och kolhydrater skapas och ges bort som en följd av fotosyntesen. Efter den första ljusabsorptionen bryter fotosyntes sedan ner i två delar.

Absorbera ljuset

Nästan alla växter som kräver minst en minimal mängd ljus energi för att växa, som vanligtvis kommer från solen. Ljuset träffar växtblad och tränger in i cellerna. Bladen har delar som kallas kloroplaster i mesophyll, eller poröst lager mellan övre och nedre överhuden av ett löv. Kloroplaster innehåller ett ämne som kallas klorofyll, som ger växterna sin gröna färg. Enligt universitetet i Cincinnati Clermont College biologi avdelning, kloroplaster absorberar rött och blått ljus, men inte grönt ljus. När ljuset från solen eller annan ljuskälla har absorberats börjar fotosyntesen i kloroplasterna.

Light Reaktioner

Denna första del av fotosyntesen kallas en lätt-beroende reaktion eftersom att utföra dessa steg, måste växterna ha ljus. Ljus är vad som utlöser anläggningen i fotosyntesen. När ljuset har absorberats, förvandlar klorofyll ljusenergin till kemisk energi, skapar ett ämne som kallas adenosintrifosfat eller ATP. Celler använder ATP för att lagra energi.

Calvincykeln

När ATP skapas, växter börjar det som kallas för ljuset oberoende reaktion. Enligt Estrella Mountain Community College är online biologi bok, växter dra koldioxid från antingen luft eller vatten och sedan kombinera det med vatten för att bilda kolhydrater. Förutom att göra kolhydrater, växter tar ATP bildas och använda den tillsammans med koldioxid, för att skapa druvsocker eller socker. Processen att ta ATP och vrida den till socker kallas Calvin cykeln. Syre görs under dessa reaktioner som en biprodukt, sedan släpps ut i luften för användning av djur.

    
    Copyright © 2011 give2all.org