välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

förbättrade sorter av sorghum

Postad av : P-O Lennartsson

Sorghum är en låg-gluten spannmål och fodersäd används för att göra melass, öl och djurfoder. USA är världens största producent av sorghum, följt av Nigeria som den näst största sorghum producent. Sorghum är en viktig födokälla för regioner som Afrika, Centralamerika och Indien. En rad olika vetenskapliga tekniker har använts under årtionden i ett försök att öka avkastningen och att förbättra kvaliteten av sorghum-baserade livsmedel och andra produkter.

sorghum som produceras Använda Nuclear Technology

Standard neutronbestrålning Facility (SNIF) i västra Afrika erbjuder uppfödare med användning av en ren källa av snabba neutroner i poolen reaktorer att odla, producera 30 till 50 procent högre avkastning. Fröna bestrålas med gammastrålning och röntgenstrålning. De höga avkastning skördas året runt utan hänsyn till väder. Dessutom har den faktiska kvaliteten på spannmålen har förbättrats, eftersom denna teknik skapar en högre proteinhalt i sorghum. Användningen av kärnteknik ger ytterligare vita sorghum kärna som är att föredra framför konsumenter i området. Den vita sorghum spannmål kan kosta dubbelt så vanliga kostnaden, som bidrar till ekonomisk tillväxt i området.

Regn Sorghum Grödor

Sorghum grödor i Indien var regn, regn från seedning molnen med salt eller silveroxid. Testning varade i tre år, från 1996 till 1999. Under denna tid, testade forskarna 27 sorter av sorghum. Den seedning Tekniken resulterade i tre nya sorghum sorter som gav ökar upp till 21 procent. Extra fördelar av dessa sorter är deras motstånd mot de skjuta flyga och träkol ruttna. De passar även till mellankultur med kikärtor och safflorolja.

Sorghum Grain och surdeg Jäsning

Med ett växande antal människor lider av celiaki, växer marknaden för glutenfria brödsorter och spannmål stadigt. Bröd bakat med sorghum har ansetts vara säkra för människor med detta tillstånd, men kvaliteten på brödet var dålig. En teknik som använder surdeg jäsning av sorghum spannmål omfattar en blandning av sorghum mjöl, potatisstärkelse och kemikalier för att producera glutenfritt bröd. Denna formulering elimineras problem med inkonsekvent utseende och struktur som hade sett i tidigare sorghum bröd. Forskarna räknar med att denna upptäckt kommer att leda till en ny marknad för amerikanska bönder och kommer att bidra till att berika ett säkert kost för Glutenintolerans patienter.

    Previous:nothing
    Next:hologram-teknik för skapande
    
    Copyright © 2011 give2all.org