välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

försiktighetsåtgärder när du använder ett mikroskop

Postad av : Stefan Svensson

Om du är intresserad av att få en närbild av världen omkring dig, kan ett ljusmikroskop vara det rätta valet. Lätt mikroskop, som sysselsätter sammansatta linser och ljus, används ofta i skolor och hem. De fungerar genom att använda två objektiv: ett objektiv som ligger nära den förlaga som visas och en okularlinsen eller okularet. Kunskap om korrekt skötsel och användning av mikroskopet kan bidra till att säkerställa års användning.

Hantering

Även mikroskop kan verka robusta, de är faktiskt ganska sköra vilket framgår av deras glaslinser och delikat fokus mekanismer. Mikroskop har gått ner i pris under de senaste årtiondena, och det finns många fler mikroskop finns tillgängliga nu som är gjorda med billigt material som kanske inte är lika hållbart som tidigare modeller. Alltid plocka upp ett mikroskop med båda händerna, en anläggning armen av mikroskop och andra stödjande dess bas. Även om det kan vara frestande, aldrig ta eller bär ett mikroskop av dess okular. När du sätter mikroskopet ner igen, se till att göra det på en plan yta, t. ex. en bordsskiva.

Använd

Innan du använder mikroskop, se över dess olika mekanisk och optiska delar. Även ljus mikroskop skiljer sig åt i hur de fungerar, så bekanta dig med verksamheten vid viss modell du har. Du kommer att vilja veta vad varje vred gör innan du använder den för att undvika överbelastning eller krystad mekanismer. Position armen av mikroskop mot dig och scenen-som platt plattform används för att hålla provet-riktas bort från dig. Om din mikroskop har inbyggt ljus, se till att den är påslagen innan du försöker använda den för visning. Använd din mikroskop i ett väl upplyst rum eller utomhus. Mikroskop använder ofta en spegel för att direkt tillgängliga ljuset med förlagan plattformen, så inte tillräckligt med ljus kommer att göra det svårt att se ett objekt och kan orsaka ansträngda ögon. När du använder mikroskop med högsta förstoring, vissa modeller kräver särskilda förberedelser av provet eller objektivet.

Rengöring och skötsel

Om din mikroskop har ett omslag eller fallet, alltid sätter den på plats när du inte använder enheten. Våt eller smutsig bilder ska aldrig läggas på scenen, som alltid bör hållas torra. När du rengör din mikroskop, koppla ur den första, i förekommande fall, och sedan rengöra utsidan med en fuktig, mjuk trasa. Använd aldrig en torr trasa eller papper för att torka några optiska ytan som du kan repa en lins. Använd en fläkt eller en kamel hår borste för att borsta bort damm. Om det finns smuts på okular som inte kan tas bort med luft eller borste, rengör försiktigt med en bit ren bomull. Om du måste rengöra objektiv använder xylitol eller absolut alkohol. Försök aldrig rengöra eller ta isär den interna bitar av mikroskop.

    Previous:nothing
    Next:Hur löser jag ett hjul & axel ekvation?
    
    Copyright © 2011 give2all.org