välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är några sätt elektromagneter används?

Postad av : Charlotte Wannberg

Elektromagneter omvandlar elektrisk ström i ett magnetfält. En tråd --- vanligtvis koppar --- radbryts runt en metallkärna --- typiskt järn --- med elektricitet flyter genom kabeln. Ju högre strömstyrka av el, antal varv och kärnmaterialet bestämma magneten styrka. Att kunna starta och stoppa den nuvarande och hantera styrkan av magneten göra elektromagneten överlägsen en vanlig magnet.

utbildningsändamål

Lärare använder elektromagneter som källa vetenskap information. Barn i alla åldrar skapar magneterna ur enkla batterier, en spik och billig tråd. Många naturvetenskapliga projekt kombinera användningen av elektromagneter med enkla byggsatser att utveckla miniatyr magnetiska kranar eller leksaker. Med högre utbildning, lärare använder resistorer, kontroller switch och olika kärnor för att visa ledningsförmåga av olika metaller, hur ampere arbete och andra faktorer som bidrar till el.

Teknik

Branscher använda elektromagneter i första hand för rörliga objekt. Ingenjörer bygga magnetiska hissar och kranar med olika material, vilket gör att hissarna kan förflytta sig alltför stora, metallföremål. Dessutom elektromagneter kan datalagring och överföring. TV använder magneterna att manipulera flödet och riktningen av elektroner, skapa olika storlekar och färgnyanser på skärmen. Datorn har samma teknik i hårddiskar, använder material som är märkta som supraledare. Elektromagneter sopa och lagra data med hjälp av vissa frekvenser. Ännu nyare elbilar använda elektromagnet teknik och magnetiska hårddiskar till makt och flytta fordonet.

Medicinska områden

En av de mest allmänt kända användning är med diagnostiska tester. Magnetisk resonanstomografi (MRT) använder elektromagneten att kartlägga vävnader och ben genom att övervaka avvikelsen och förändringar i det magnetiska fältet när den passerar genom kroppen. Läkare använder också små elektromagneter under operationer när du tar metallföremål från hud och ögon. Kraften i magneten gör att läkaren att dra sig ur små flisor av metall utan ytterligare skada ytan av huden eller ögat. Några homeopatiska utövare anser att magnetfält även förbättra kroppens funktioner och använda olika typer av elektromagneter i armband och smycken.

    Previous:nothing
    Next:en kort introduktion till att öka
    
    Copyright © 2011 give2all.org