välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar en lunar födelsedatum

Postad av : Charlotte Wannberg

Den kinesiska månkalendern avviker från standarden västerländska, gregorianska kalendern i många avseenden. Enligt Helmer Aslaksen, är varje kalenderår tilldelas en specifik djur, börjar året inte 1 januari som den gregorianska kalendern, och den kinesiska kalendern hänvisar till alla nyfödda som redan ett år gammal. Därför får en person som är tre år gammal enligt den gregorianska kalendern anses fyra år enligt månkalendern. Av alla dessa skäl kan det vara svårt för icke-kineser att fastställa deras födelsedatum och djur. Lyckligtvis är processen nu okomplicerat tack vare modern teknik

Du behöver:.
Födelse information
. Online Lunar Födelsedatum Calculator.


1.
Samla in relevant information om födelse. Du måste känna till månad, dag och år för den person vars månens födelse datum du vill beräkna.
2.
Åka till Kina Caps "lunar födelsedatum räknare på asia- home. com /Kina /cncaps. php? lang=sv. Denna webbplats är värd de mest kända lunar miniräknare födelsedatum. Sätt persons födelse information under "1. Ange gregorianska datum för din födelse. "
3.
Tryck på" Enter "på tangentbordet.
4.
Fjärde raden från toppen listar dina "Kinesiska datum för din födelsedag. " Resultatet kommer lista din cykel, din kinesiska året, den gregorianska år och månad och datum för din månkalendern födelse.
5.
Tolka dina resultat. Aslaksen förklarar att "cykeln" hänvisar till vilken av de nitton års cykler din födelsedag infaller under. var tjugonde år månkalendern in i en ny cykel. Någon född 1970 och någon född 1990 kommer att vara födda i olika cykler. Den "kinesiska året" hänvisar till vilken djuret tilldelats ditt födelseår. Du kanske är en kanin, en oxe, en tiger, eller ett annat djur. Månad och dag för din födelse är tilldelad efter hur många dagar och månader efter det kinesiska nyåret du föddes. Som det kinesiska nyåret daterade på den gregorianska kalendern ändras från år till år, kommer två personer som är födda den 20 mars i två separata år enligt den gregorianska kalendern har inte samma lunar dag kalender födelse och månad.

tips och varningar


  • Den mest populära delen av den kinesiska kalendern är den årliga tilldelningen av ett djur på varje år. Om du vill veta vilka djuret tilldelats ditt födelseår, kontrollera resurserna nedan.
  • Den kinesiska månkalendern är en mycket komplicerad handling. Med tanke på noggrannhet är det en bra idé att lita på en av de många noggranna miniräknare än att försöka avgöra din lunar födelsedatum för hand.
    
    Copyright © 2011 give2all.org