välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

surhetsgrad instrument

Postad av : Stefan Svensson

Syra-mätt på en pH-skala från 1 till 14, med 7 utse neutral-representerar den vetenskapliga metoden för beräkningen av om ett ämne är syra eller bas, eller alkalisk. Varje nummer under 7 är surt, och valfritt antal över 7 är en alkalisk. Varje siffra representerar en faktor 10 från nästa nummer, dvs är 4 10 gånger surare än 5. Flera instrument finns för att mäta surhetsgraden i olika program.

Mini-titrator

Att kunna bestämma surheten hos ett vin prov är viktiga för att den enkla hemförhållanden eller vinmakaren. Den Mi456 Mini-titrator av Milwaukee Instruments är ett exempel på en sådan enhet. I jäsningsprocessen för vin, är några sura nödvändigt, men för mycket syra kan ge vinet en dålig smak. Denna enhet ger avläsningar som gör att enkla hemförhållanden att övervaka jäsningsprocessen och god syra bestämmelse iakttas.

Surhetsgrad /alkalitet Meter

Laboratory eller industriella miljöer presentera många möjligheter för dessa anordningar, som HK-368 Surhetsgrad /alkalitet Meter av Peking Huakeyi, som har en plast sluten låda för användning i tuffa miljöer. Massa och papper, kemisk och petrokemisk, metallurgi och mat och dryck företräda använder för detta instrument som mäter surhetsgrad, eller brist på sådan.

Pen-typ pH-mätare

Enligt Kelilong Instrument, tillverkare av pH-mätare som likna pennor i storlek och form, dessa små bärbara enheter uppfyller ett behov av att testa syrahalten nivå i små vatten källor, t. ex. ett akvarium, eller i laboratoriemiljö där vatten lösningar. Doppa pennan i vattnet källa och sedan läsa den digitala displayen i några sekunder senare.

    Previous:nothing
    Next:HPLC analysmetoder
    
    Copyright © 2011 give2all.org