välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är kopplingen mellan starka syror & svaga baser?

Postad av : P-O Lennartsson

. Den sociala koncept som "motsatser attraherar" när det kommer till kemin i mänskliga relationer återspeglas i den vetenskapliga begreppen verklig kemi, särskilt sambandet mellan syror och baser

Kemisk Bakgrund

Atomer innehåller både protoner och elektroner. Protoner är positivt laddade. Elektroner är negativt laddade.

Kemiska föreningars

Syror och baser är kemiska föreningar som förändrar pH i vattnet. PH hänvisar till den mängd vätejoner (H +) i vattnet. En vätejon har bara en proton och en positiv laddning.

Acid Styrka

Syror release H + när upplöst i vatten. Starka syror är bra proton givarna, de bryts ner helt i vätejoner, öka det totala beloppet av H + i vattnet. En svag syra bryter inte ned så mycket. H + nivåerna bara ökat något.

Base Styrka

Bases release hydroxidjoner (OH-) om upplöst i vatten. En stark bas bryter ner 100 procent, vilket ökar det totala OH-i vattnet. En svag bas bryter inte ned så mycket. Färre hydroxidjoner frigörs. Svaga baser är fattiga proton acceptor.

Connection

En stark syra och en svag bas anses konjugat (gick) par, baserat på vinst eller förlust av H +. Ju starkare syra, den svagare konjugatet bas. När en stark syra går sönder + H släpps. H + obligationer till vattenmolekylen. Den extra proton representeras av H + skapar en positiv laddning på den nya molekylen och lämnar efter sig ett "salt". Saltet är en svag bas.

Exempel

Saltsyra (HCl) är en starkt syra.



HCL + H20=H30 + + Cl-



HCl ger sitt H + till H2O och omvandlar den till H3O +. De extra proton skapar en positiv laddning. Cl är kvar med en mindre proton eftersom H är borta, vilket skapar en negativ laddning. Cl-är en svag bas. Därför, när en stark syra sker en kemisk reaktion i vatten, är den nya substansen gav en svag bas.

    Previous:nothing
    Next:digitaliseringen av information
    
    Copyright © 2011 give2all.org