välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

placering konstellationer på natthimlen

Postad av : Magnus Ekblad

Enligt den Internationella astronomiska unionen (IAU), är en stjärnbild som officiellt fastställts av dess gräns, företrädd av himmel koordinater. Organisationen erkänner officiellt 88 stjärnbilder, varav 12 är zodiaken. Beroende på din position och tid på året, kan konstellationer ses på natthimlen i både södra och norra halvklotet

Northern Sky

StarDate uppräknas 16 av de mest lätt att känna igen stjärnbilderna i den norra himlen. Förteckningen omfattar Canis Major, Stora hunden och Pegasus, den flygande hästen. Canis Major innehåller den ljusstarkaste stjärnan i norra himlen, Sirius. Markab, som betyder "sadeln", är den ljusstarkaste stjärnan i stjärnbilden Pegasus.

Södra himlen

konstellationer som är uppenbara året på himlen på södra halvklotet omfatta Carina, Centaurus och Southern Cross. Dessa kallas de södra cirkumpolära stjärnbilderna. Södra Korset, som även kallas Crux, är en liten, men ändå lätt att känna igen konstellation.

Zodiac Constellations

Zodiaken konstellationer ligger längs samma plan som planeternas bana runt solen. Detta plan kallas "ekliptikans plan. "

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar vikten på röret
    
    Copyright © 2011 give2all.org