välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av kalcedon

Postad av : Valon Istrefi

Kalcedon delar sin kemiska sammansättning med kristallin kvarts. Distinktionen separera dessa två stenar ligger i deras bildning. Medan kvarts verkar självständigt, kalcedon former i sprickor eller hålrum av andra bergarter. Variationer i färg och mönster finns på grund av metalliska partiklar och andra inneslutningar i den mjuka, porösa stenar. Dessa egenskaper gör kalcedon populär bland hantverkare och gemologists.

Bloodstone

Även grön färg, härrör heliotrop sitt namn från röda prickar orsakas av inlagring av hematit. Stenarna kan visas glansiga eller vaxliknande och har oftast åtminstone en viss nivå av genomskinlighet. Används av juvelerare för snidade föremål såsom cameos och mäns ringar signet, former heliotrop i Nord-och Sydamerika, Kina, Indien, Australien och delar av Europa.

Carnelian

Carnelian är genomskinlig, vaxartad och grumlig. Även om det har fått sitt namn från det latinska ordet carneas, som betyder köttiga, kan dess färgskala från apelsiner och tans till djupa röda. Gamla romarna tillskrivs feminina sympatier till ljusare nyanser och maskulina till den mörkare. Carnelian visas i hela världen på platser varierar lika mycket som USA, Japan och Madagaskar.

Agate

agater form i öppningar i vulkanisk sten, och kan variera mycket i färg och genomskinlighet. Deras gemensamma kännetecken är deras banded utseende. Banden förekommer i koncentriska mönster, härma snäckskal, och teorier antingen föreslå fickor av gas eller droppar vätska skapa dem. Agate visas i Nord-och Sydamerika, Australien, Europa och Afrika.

Krysopras

krysopras inlåning ofta förekommer i nickel malm, och inneslutningar av denna metall inuti stenarna skapa sina grönaktiga nyanser. Samlas in från polska gruvor så tidigt som den 14: e talet, dök krysopras en gång inne i byggnader som prydnadsväxt sten. Moderna användningsområden omfattar smycken och prydnadsföremål tillverkade av stenar som finns i Ryssland, Sydafrika, Brasilien och andra delar av världen. Är

Sard

Sard ofta förväxlas med Carnelian på grund av deras liknande bruna och röda nyanser, men SARD s färg tenderar att vara mer dämpad och närmare brun än röd. Igenkännliga som medium för viktorianska cameo smycken, blir denna sten sin färg från fyndigheter av limonit, en typ av järnoxid. Det verkar i Indien, Kina, Sri Lanka och USA.

    Previous:nothing
    Next:placering konstellationer på natthimlen
    
    Copyright © 2011 give2all.org