välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

allmänna vetenskapliga frågor och svar

Postad av : P-O Lennartsson

Vetenskap är mänsklighetens strävan att förstå det universum som vi lever. Vetenskapen är i ständig utveckling. Jorden, trots allt, var en gång tänkt att vara platt. Det är högst osannolikt, dock att framtiden har liknande paradigmskiften i hur vi förstår vår värld, vårt universum och det sätt som krafter och energier påverkar oss

Du behöver:.
Blotta ögat eller teleskop kompass.

Space

Vilken påverkan har månen har på jorden? Den främsta effekten av månen på jorden är dess inverkan på tidvatten. Ocean tidvatten resultat eftersom den sida av jorden som är vänd mot månen påverkas av månens gravitation mer än mitten eller motsatta sidan. Detta skapar effekten av havsvatten ständigt lockas till två utbuktningar på motsatta sidor av jorden, vilket skapar tidvattnet.
Hur varm är solen? Ytan av solen är 5. 778 K, eller 9. 941 grader Fahrenheit. Kärnan i solen, dock är en svindlande 15. 700. 000 K, eller 28. 259. 540 grader Fahrenheit. Jorden är bara tillräckligt långt borta från solen för att inte bränna upp och bara tillräckligt nära för att inte förvandlas till en frusen ödemark. Andra planeter i vårt solsystem är obeboeliga på grund av sin närhet till solen.

Wildlife

Vad är en utrotningshotad art? En utrotningshotad art definieras som alla arter riskerar att utrotas. Detta kan orsakas av vikande siffror eller hotande miljöförändringar. Även om termen utrotningshotade arter används i ett brett sätt, det finns andra klassifikationer inom den större kategorin av hotade organismer, inklusive utsatta och hotade. Exempel på hotade arter är blå valar, leoparder snö, tigrar, och albatross.
Hur många olika typer av insekter finns det? Sex och 10 miljoner unika arter av insekter som finns på vår planet. Dock har bara ca 1 miljon av dessa är officiellt upptäckts. Bland upptäckte insekter, skalbaggar är störst i antal, med cirka 360. 000 unika arter. Totalt 170. 000 arter av fjärilar har registrerats, medan endast 300 typer av webspinners har upptäckts.

Väder

Vad är den globala uppvärmningen? Den globala uppvärmningen är en beskrivning av ökningen av jordens yttemperatur. Detta fenomen har uppmärksammats sedan mitten av 1900-talet och väntas fortsätta, om inte människor göra något för att bromsa eller vända på det. Den globala uppvärmningen är allmänt erkänt att vara ett resultat av växthuseffekten: eftersom atmosfären växer tjockare med växthusgaser, som koldioxid, solens strålar tränga igenom atmosfären, reflekteras av jordens yta, och kan då inte passera tillbaka genom atmosfären och värma upp jorden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org