välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

citronsyra egenskaper

Postad av : Jonathan Nyberg

Citronsyra är ett av de vanligaste typerna av naturliga syror i världen. Eftersom det finns i många frukter och nästan varje matsmältningssystemet kan citronsyra tillsättas i livsmedel och rengöringsmedel både utan att utgöra giftiga faror för användarna. Syran, tillsammans med derivat som framställts av den, har otaliga användningsområden i kemi-och livsmedelsindustri, vanligtvis fungerar som ett konserveringsmedel eller buffert. Idag är de flesta citronsyra skördade mögel som är odlad specifikt för att producera den

Origins

Citronsyra är en kemikalie som produceras av citrusfrukter som apelsiner och citroner. Det är ekologiskt, och därför mycket svagare än syntetiska versioner. Det finns små mängder citronsyra i många olika typer av frukter, men det är bara skördas från ett begränsat antal med stora kvantiteter. Syran som används av växter för att avskräcka hungriga skadedjur från att angripa frukt, som skyddar fröet.

Properties

Trots att endast ett ljus, citronsyra kan påverka både naturliga ämnen och biologiska system. När det används i sin rena form, kan den fungera som en antioxidant, och dess ljus sura egenskaper kan ta bort vissa föroreningar från den närbelägna miljön. Det utgör också en viktig del av ämnesomsättningen, hjälpa människor och djur för att smälta maten. I sin rena form, liknar syra ett vitt pulver, men det kan också knyta an till vatten för att skapa en flytande lösning.

Kemi

Citronsyra beskrivs av den kemiska formeln C6H8O7, består av sex kolatomer, åtta väteatomer och sju syreatomer. Spalta upp, är den sammansatta beskrivs som 2-hydroxypropane-1 ,2,3-citronsyrecykeln (IUPAC).

Citrater

När beredd på rätt sätt, kan citronsyra föreningar förlorar en proton och bilda joner citrat. Dessa joner bildar sedan salter såsom kalcium citrat, ett användbart ämne som kan läggas till andra lösningar som buffert. Citrater används även i avhärdare, eftersom deras joniserad form reagerar med metalljoner.

Använder

Citronsyra är ett populärt konserveringsmedel och aromämnen som används i tillverkningen typer av livsmedel, särskilt läskedrycker. Citrater har ett antal applikationer i kemiska experiment, droger och olika typer av rengöringsmedel.

    
    Copyright © 2011 give2all.org