välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om Jatropha curcas

Postad av : Magnus Ekblad

Den Jatropha curcas buske, även känd som fysik mutter träd, är medlem i Euphorbiaceae eller spurge familj. Den växer vild och odlas för oljan av dess frön, som används för att producera bio-diesel. Trots sin giftiga egenskaper, bladen siffra också en framträdande plats i Surinam folkmedicinen, ges för magont, tuggummi och sjukdomar i halsen, och för förstoppning, ryggvärk och andra sjukdomar

Utseende

Jatropha curcas, en perenn buske, växer till ca 20 meter i höjd. Den hjärtformade blad av busken är stora och ljusgröna. Busken, som producerar spridning grenar, har gul-gröna blommor. Frukter, som är gröna och mogna till gul i färgen, tillverkas på vintern och inkluderar fröskidor som innehåller två till tre stora svarta kärnor. Fröna är knappt en tum i längd.

Origins

Den Jatropha curcas buske sitt ursprung i Centralamerika och Karibien, men finns nu i flera extra tropiska och subtropiska områden. Det är listad som ett ogräs i flera länder inklusive Brasilien, Fiji, Indien, Jamaica, Panama och Puerto Rico-där det var sannolikt infördes till medicinska ändamål och sedan spred sig snabbt för att skapa vilda populationer. I Afrika och Asien är det odlas för att bilda ett staket för att skydda trädgården.

Klimat

Jatropha curcas kan växa i ökenklimat. Det finns i tropiska och subtropiska regioner och växer bäst i väldränerad jord med ett pH-värde mellan sex och nio. Busken kan överleva i många terräng och har odlats i sandjordar, stenig mark och mark med höga halter av salt. Den växer bäst i klimat där temperaturen är mellan 68 och 85 grader men tål ljus frost, men frost kan minska avkastningen. Busken har en beräknad livslängd på upp till 40 år och börjar som bär frukt inom ett år gro. Den innehåller egenskaper som skyddar den mot insekter och svamp.

Poison

Den Jatropha curcas Busken är frön är giftiga, innehåller toaxlbumin curcin. En till två av fröna kan konsumeras som ett laxermedel, men att äta upp till fem frön är ofta dödlig. Andra delar av trädet är också giftiga, innehåller CYAN-syra. Detta inkluderar bark, frukt, blad, rot och trä av busken. Dock kan laga mat eller rostning minska toxicitet, som delar av busken förbrukas i vissa kulturer.

använder

frön av Jatropha curcas buske innehålla oljor som är under bearbetning som biodiesel bränsle. Avfallet från den process genom vilken bränslet görs används vid tillverkning av papper, kosmetika, tandkräm, balsameringsvätska, hostmediciner och andra objekt. Oljan har också använts för tvål och ljus att göra. Fröna är också kokt och stekt för livsmedel i vissa länder. Medan Jatropha curcas är giftigt, är de unga bladen konsumeras ångade eller kokt. Delar av Jatropha curcas var också framträdande i folkmedicinen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org